top of page
  • Team BKNews

Южна Корея грабна златото в състезанието "League of Legends"


Корея спечели състезанието League of Legends (LOL) на 19-ите Азиатски игри в Китай в петък, помагайки на суперзвездата Lee Sang-hyeok, познат като Faker, да стане златен медалист.


По време на финала на LOL, състоял се в е-спорт центъра в Hangzhou, Китай, екипът от Lee, Seo Jin-hyeok, Park Jae-hyeok, Jung Ji-hun, Ryu Min-seok и Choi Woo-je победи Тайпей с 2-0.


Освен че екипът победи Тайван, си спечели и освобождаване от военна служба. В Южна Корея законът освобождава спортисти, изпълнители, балетни и други танцьори от военна служба, ако спечелят призови места в определени състезания. Обект на дискусия беше дали геймърите трябва да спадат към тези категории, но по време на мачовете, през които тълпата даваше бурни овации, нямаше знак на несъгласие.


Faker - Sang-hyeok - беше болен и не игра във финала срещу Тайван, но тъй като игра в по-ранните игри, също ще бъде освободен от военна служба, която всички южнокорейски способни мъже на възраст от 18 до 28 трябва да преминат. Той сподели:

Бях тъжен, че не успях да играя в мача за златния медал, но от екипна гледна точка всички свършиха добра работа, така че мисля, че печеленето на шампионата е най-доброто, независимо как е постигнато.

Източник: Korea Times, AESF etc.

bottom of page