top of page
  • Team BKNews

Min Hee Jin от ADOR с пресконференция за ситуацията с HYBE; HYBE с отговор

Сутринта на 25 април HYBE пуснаха доклад за одита си на ADOR, като съобщиха, че ще бъде повдигнато официално обвинение срещу главния изпълнителен директор на ADOR Min Hee Jin и свързани лица за професионална злоупотреба с доверие.


По-късно същия ден Min Hee Jin проведе извънредна пресконференция в Korea Conference Center.


По време на пресконференцията Min Hee Jin каза:

Моята гледна точка и тази на HYBE са много различни, изглежда.
Имам чувството, че всичките искат да умра. Ако умра внезапно, ще бъдат ли всички доволни? Това си мисля, честно казано. Не чета всички статии и коментари. Ако го направя, няма да мога да живея. Чудя се дали някой може да издържи толкова много напрежение за толкова кратко време. Аз също съм човек и не е потвърдено, че съм виновна. Мисля, че съм невинна.
Няма логика да се казва, че съм откраднала управленческите права заради пари. Вече имам договорени дялове и съм получила много, но не мога да го разкрия. Различните моменти, разкрити от HYBE обаче, сега са само в тяхна полза. Изброените детайлно аргументи са фалшиви от моя гледна точка.
Никога не съм казвала: BTS откраднаха моето нещо. Но HYBE се притесняваха, че ще стане клевета, затова казаха: Тя каза нещо от сорта на това, че BTS са откраднали нейното нещо.

По време на пресконференцията Min Hee Jin също така обясни, че членовете на NewJeans са били избрани чрез кастинг, отбелязан като Първата момичешка група на HYBE и Момичешка група, направена от Min Hee Jin под HYBE. Тя обаче твърди, че HYBE са блокирали тези варианти за реклама, като са оставили LE SSERAFIM да дебютират първи.


Min Hee Jin подчерта, че няма планове да отнема управленчески права:

Аз съм изпълнителен директор под заплата. Не знам защо изпълнителен директор със заплата работи толкова усилено и става мишена.

Относно жалбата на HYBE за нарушаване на доверието, тя разкри:

Не може да е злоупотреба с доверие.
Не съм предала HYBE, а HYBE ме предадоха. Имам чувството, че се опитват да ме натопят, за да ме потиснат.
Никой не е стигал до това постижение в 30-годишната история на развлекателната индустрия, което се случи само две години след създаването на NewJeans. Мисля, че е предателство да се опитват да потиснат изпълнителния директор на филиал, който се справя добре и помага на акционерите.
Какъв грях имам? Мисля, че единственият ми грях е, че съм свършила добра работа.
Членовете на NewJeans ми се обадиха вечерта и плакаха 20 минути. Казаха, че ме съжаляват, и плакаха много.

Тя сподели още, че общественото мнение се е преобърнало с главата надолу и това е това е точно преди екзекуцията на директора.


Докато плачеше, Min Hee Jin каза:

Вече нямам желание да се грижа за NewJeans. Нямам такова желание. Какво да правя с NewJeans? Не е това. Но NewJeans наистина са като мои деца, затова се чувствам по този начин. Тъжно ми е да напусна децата си в HYBE и да си тръгна.
Ако исках пари, нямаше да отправя вътрешно обвинение. Мога да спечеля поне 100 млрд. вона само докато стоя права. Но не мога да понасям да виждам неща, които не ми харесват, затова трябва да говоря за тях. Затова страдам.

След пресконференцията HYBE пуснаха следното изявление:

От всичко, което изпълнителният директор Min Hee Jin твърдеше днес на пресконференцията, има толкова много, което е далеч от истината, че е трудно да отбележим всяко едно.
Изпълнителен директор Min изопачи фактите, като обърка реда на събитията и и представи своя характерен изкривен начин на тълкуване в публична среда.
Можем да опровергаем всички твърдения с доказателства, но решихме да не ги споменаваме едно по едно, тъй като преценихме, че не си заслужават отговора.
Въпреки това ще коментираме усърдно фактите, които трябва да бъдат ясно изложени в бизнес термини според запитванията на медиите.
Учтиво молим изпълнителен директор Min да престане да лъже, че не е имало предложение за диалог и не е имало имейл отговор; да върне информационните активи, както е поискано, и да отговори незабавно на одита. Призоваваме я незабавно да подаде оставка в името на правилното управление на ADOR, тъй като вече се оказа неспособна да ръководи управлението.
Също така да спре да споменава изпълнителите и техните родители, тъй като намалява стойността им.

Източник: Сумпи



bottom of page