top of page
  • Team BKNews

ADOR отговарят на изявлението на HYBE относно одита; замесват ILLIT и NewJeans

След като новините се разпространиха, ADOR пуснаха следното изявление:

Здравейте, това е ADOR Co., Ltd. (оттук нататък наричана директорът на ADOR - Min Hee Jin).
ADOR публично адресира инцидента, свързан с копирането на NewJeans от ILLIT, за да защити изпълнителите NewJeans и в името на здравословното развитие на музикалната индустрия и култура в Корея.
HYBE управлява система с много лейбъли, за да може те независимо да създават музиката си и да преследват разнообразието. ADOR е един от тези лейбъли. По ирония на съдбата ADOR и културните постижения на изпълнителите на компанията ни NewJeans са сериозно нарушени от HYBE.
BELIFT LAB, един от лейбълите на HYBE, пусна петчленната момичешка група ILLIT през март тази година. След като тийзър снимките на ILLIT бяха пуснати, се разпространиха реакции като: "Помислих, че са NewJeans". ILLIT копират NewJeans във всички аспекти на развлекателните дейности, включително: коса, грим, облекло, хореография, снимки, видеа и появи на събития. Говорят за ILLIT като "в стила на Min Hee Jin", "типа на Min Hee Jin" и "имитация на NewJeans".
Наистина е срамна ситуация.
Председателят на HYBE Bang Si Hyuk е продуцирал дебютния албум на ILLIT. Копирането на NewJeans от ILLIT не е сторено независимо от BELIFT LAB, а включва и HYBE.
HYBE, водеща компания в к-попа, е заслепена от краткотрайните доходи и масово лансира неоригиналността, като копира успешно културно съдържание, без да се замисли.
В момента NewJeans се подготвят за завръщане през май. ILLIT обаче принудиха NewJeans да станат тема за разговор, въпреки че не промотират сега.
Появата на имитация консумира имиджа на NewJeans и предизвика тревога и умора на феновете и публиката с ненужно участие в спорове. Основните виновници за тази ситуация са HYBE и BELIFT LAB, но последствията от щетите са изцяло върху ADOR и NewJeans.
Има коментари, че е разбираемо ILLIT да наподобяват NewJeans, тъй като и двете групи са под HYBE. Някои дори си мислят, че ADOR и NewJeans са позволили или са се съгласили с приликата. Тези реакции обаче са недоразумение и искаме да го изясним. Система с много лейбъли е система, чрез която всеки лейбъл независимо да създава музиката, която иска, не система, която позволява на други лейбъли да копират културните постижения на друг лейбъл само защото са свързани.
ADOR никога не е позволявала или съгласявала с никого, включително HYBE и BELIFT LAB, да копира постиженията на NewJeans. ADOR не иска NewJeans и ILLIT да бъдат асоциирани по някакъв начин. Нямаме намерение да толерираме промотирания от типа на "сестрински групи" само защото са дебютирали под лейбъл на HYBE.
ADOR официално са повдигнали въпроса с копирането и относно поредица от действия, предприети от HYBE срещу NewJeans. HYBE и BELIFT LAB не признават грешките си и бяха заети с оправдания, като отлагат конкретни отговори.
По време на това HYBE внезапно информира днес, 22 април 2024 г., че ще отстрани от задълженията изпълнителен директор Min Hee Jin, като заяви, че има притеснение, че тя значително може да навреди на корпоративната стойност на ADOR.
В същото време играят нелепа медийна игра, като твърдят, че изпълнителен директор Min Hee Jin се е опитала да изземе правата за управление. Неразбираемо е как една легитимна жалба за защита на културните постижения на NewJeans може да навреди на интересите на ADOR или как действието може да се приеме като поемане на контрола над ADOR.
Изглежда, че HYBE и BELIFT LAB, заедно с председателя Bang Si Hyuk, смятат, че само изгонването на главния изпълнителен директор Min Hee Jin от компанията ще сложи край на този проблем, без да предоставя подходящи извинения или мерки. ADOR обаче ще използва всички възможни средства и методи, за да защити културните постижения, за които NewJeans са работили, и за да предотврати нататъшно нарушение заради копиране. Искаме да изясним, че не можем да толерираме копирането и различни нечестни действия, които продължават срещу ADOR и NewJeans.
HYBE и BELIFT LAB може да се опитат да разводнят инцидента от дебюта, като подчертаят разликите между NewJeans и ILLIT, тъй като дейностите на ILLIT се увеличават. Неразбирането от страна на феновете и обществеността също може да се увеличи с времето. В резултат на това ADOR реши да обяви официална позиция след достатъчно обсъждане с членовете и законните представители на NewJeans.
Чрез това изявление се надяваме, че HYBE и BELIFT LAB ще се изправят пред грешките си и ще допринесат за корейската музикална индустрия и култура чрез пламенно съзерцание и творчество, като същевременно зачитат културните постижения на другите.

Източник: Сумпи

Comments


bottom of page