top of page
  • prjctreverse

Известният парад за Хелоуин на Шибуя ще се състои онлайн тази година

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Наречен Au 5G Halloween Fes, онлайн празникът за Хелоуин на Шибуя ще е достъпен за всички по света.


За съжаление, големият празник на Хелоуин в Шибуя ще бъде отменен отново тази година поради COVID-19, но все още не изхвърляйте костюма си - призрачният спектакъл на Шибуя ще бъде онлайн вместо това. Най-хубавото е, че е отворен за всеки, където и да се намира по света, така че дори не е нужно да сте в Токио, за да се забавлявате.


Хелоуин в Шибуя е известен със своето весело празнично настроение през вечерта на 31 октомври, когато тълпи от веселящи се хора, облечени в костюми, се стичат в района около Scramble Crossing.


За по-сигурен и по-социално дистанциран Хелоуин през 2021 г. феерията на Хелоуин на Шибуя отново се премества онлайн. Наречено Au 5G Halloween Fes, хелоуин партито ще се състои през октомври (точната дата все още не е обявена) и ще има спорт, музика и комедия на виртуални сцени.


Тазгодишните изпълнения все още не са обявени, но миналогодишният фестивал включваше изпълнения на живо от джей-поп изпълнители като Bish и Nulbarich.


Тази година онлайн фестивалът ще има и нова функция, при която ще можете да се разхождате из виртуалната Шибуя, използвайки свой собствен аватар. Можете да създадете 3D аватар, който да прилича на вас чрез приложението за смартфони Avatarium или чрез кабини за сканиране на тялото, създадени в Au Style Shibuya Modi или Ginza 456.
Онлайн фестивалът ще се проведе на японската социална мрежа Cluster, в която преди са провеждани и други онлайн събития, вдъхновени от аниме и видеоигри.


Все още няма информация кога ще започне събитието, но актуализациите ще бъдат публикувани в официалния акаунт в Twitter на Shibuya 5G, а допълнителна информация на английски може да бъде намерена на уебсайта на фестивала.Източници: Timeout

댓글


bottom of page