top of page
  • Sakura

Хелоуин в Азия: какви са мерките там срещу истинския ужас, наречен коронавирус?

Актуализирано: 17.02.2022 г.


Започваме от Южна Корея, където Хелоуин придоби популярност през последните години. На този ден клубовете и баровете са пълни с хора, облечени екстравагантно за големи партита.


Тази година обаче бизнесите в Сеул доброволно ще затворят от 28 октомври до 3 ноември, за предотвратят разпространението на коронавируса. От клуб в Itaewon, станал клъстер на вируса през май, споделят:

Правителството ни препоръча да останем затворени и ние решихме да уважим препоръката.

Не е ясно колко точно клубове са се присъединили към доброволното затваряне на Хелоуин. Те обаче вече са под строг контрол като високорискови места и се изисква да използват процедури за проверка на клиентите за повишена температура и събиране на личните им данни.


Изразявайки загриженост от поредната епидемия, правителството препоръча хората да останат вкъщи тази година.


Очаква се хората да се събират в центъра на града и нощните клубове. Виждаме голяма опасност от ново огнище, тъй като тези обекти често са затворени пространства, пълни с хора. Искрено ви препоръчваме да избягвате тези места на Хелоуин. Също така се надяваме собствениците на бизнеса да спазват карантинните правила. - Yoon Tae-ho от Централния щаб за контрол на заболяванията

Столичната управа на Сеул обяви в сряда, че ще проведе специални карантинни проверки в баровете и клубовете на града от 28 октомври до 3 ноември.


Също така беше заявено, че са идентифицирани 108 обекта, за които твърди, че са „с висок риск“ и ще бъдат назначени по двама служители на всеки, за да гарантира, че те спазват правилата за карантина. Освен това градът ще инсталира контролно-пропускателен пункт на улицата зад хотел Hamilton в Itaewon през този период за проверка на температурата на хората, събиране на лични данни и осигуряване на лична дезинфекция.


Корея съобщи за 103 нови случая на COVID-19, открити във вторник, увеличавайки общия брой на случаите до 26 146.

В Япония правителството също предупреди хората да избягват тълпи в известните квартали. Вместо на улицата, партито ще бъде онлайн чрез сайт, направен за Хелоуин, от Shibuya 5G. Сайтът беше пуснат в понеделник и ще остане до Хелоуин в неделя.

Потребителите ще имат достъп до сайта от всяко устройство и независимо къде са, но ще трябва преди това да инсталират приложението Cluster.


Чрез сайта потребителите ще могат да се насладят на виртуални фенери и прилепи. Събитието включва различни участия, включително на японската рок група Bish и комедийното дуо Wagyu. Други дейности са: лов ""Пакост или лакомство"', на който ще могат да се търсят определени неща във виртуалния Shibuya, и игра, в която играчите ще трябва да открият скритата врата към офиса на кмета чрез различни жокери, скрити във виртуалния свят.Commentaires


bottom of page