top of page
  • Sakura

Лято 2021: свежи китайски драми, с които да си прекарате страхотно


Има нещо специално в летните месеци. Сякаш започваме да гледаме по-ведро на живота и съответно да търсим и филми и сериали, които ни вдъхновяват и радват. Затова сме ви изготвили списък с китайски драми, които са неангажиращи и по-свежи и от цветята в градината ви:


Perfect and casual


Драмата е точно това, което заглавието ни обещава – обикновена, но и толкова прекрасна. Историята ни е добре позната – главните герои заживяват под един покрив по стечение на обстоятелствата. Zhang Si е професор, а Yun Shu се оказва негов студент, но благодарение на това, че всъщност Zhang Si просто се е дипломирал по-рано, няма голяма възрастова разлика, която да създава неудобство у зрителите. По логиката на клишетата двамата сключват брак, без да се обичат, но постепенно започват да изпитват чувства един към друг. Но предимството на Perfect and casual се крие, както в сюжета, в който няма драматични обрати и много сълзи (добре де, има, но обещаваме, че в гледащите ще преобладават тези на щастието), така и в химията между Miles Wei и Xu Ruo Han.


A love so beautiful

Ако се чудите дали да гледате ученическа драма, драма за университета, или за зрели хора, имаме добра новина, а именно, че не само кафето може да е 3 в 1. По-голямата част от драмата ни представя ученическите години на Jiang Chen, отличник, който е привидно студен, и Chen Xiao Xi, която го харесва от дълго време. Заслужава си да гледате, дори да не сте фенове на това момичето да преследва момчето. Още в самото начало си проличава, че главните герои ще бъдат заедно, а Jiang Chen ще трябва да се справя с всяка бъркотия, която Chen Xiao Xi забърква.


Love is sweet

Любовта е сладка…и определено трябва да е, ако имаш алергия от сълзи и не можеш да си позволиш да си нещастен дълго. Въпреки това Jiang Jun започва работа в голяма инвестиционна компания, в която е и съученикът й Yuan Shuai. Той се опитва да я защитава, защото познава добре средата (всички знаем, че конкурентната среда на работното място гарантира поне по един нервен срив на ден) и не е далеч от истината – трудностите са навсякъде, само че Jiang Jun успява да се справи благодарение на своята интелигентност и съобразителност. Leo Luo и Bai Lu са актьори, които винаги успяват да намерят баланса между сладникавата и зрялата игра, затова можете да им се доверите и да се насладите на драмата.


Put your head on my shoulder

Situ Mo и Gu Weiyi са студенти, които започват да живеят заедно, откривайки любовта. Няма много за казване тук, имайки предвид, че персонажите са представени реалистично с техните радости и тревоги, без да има човек, който да определим като злодей и той да обърква плановете им. Драмата е изпълнена с много сладки и забавни моменти и носи позитивни емоции.


bottom of page