top of page
  • Team BKNews

Североизточен Китай беше връхлетян от снежна виелица


Необичайно ранни силни снеговалежи покриха части от Североизточен Китай миналата седмица, като принудиха авиокомпаниите да отменят полети, да се спрат влаковете и да се затворят училищата и пътищата посред първата голяма виелица за сезона в страната.


Първият снеговалеж в Североизточен Китай обикновено пада към края на октомври и началото на декември, съобщават от The Paper.


В Heilongjiang, най-северната китайска провинция, железопътният оператор спря 51 пътнически влака във вторник поради снежната буря. Harbin, столицата на провинцията, отмени повече от 400 полета на своето международно летище в понеделник, докато някои по-малки летища в провинцията отмениха всички полети.


Училищата, детските градини и институти за обучение в повечето части на Harbin бяха затворени в понеделник и вторник, съобщиха CCTV.


В град Jiamusi властите разследват, след като посред бурята в понеделник се срути физкултурен салон и трима ученици, които се озоваха в капан вътре, загинаха.


Във физкултурния салон седем ученици играели баскетбол, когато покривът се срутил върху тях. Трима избягали, докато останалите четирима се озовали в капан.


Причината за срутването още се разследва. Салонът бил готов през 2018 г. и преминал инспекция за безопасност през 2020 г., съобщават от Xinhua.


Източник: Си Ен Ен

Comentários


bottom of page