top of page
  • Team BKNews

Китайската асоциация на сценичните изкуства обяви звездите, включени в черния списък

Актуализирано: 30.11.2021 г.


Много китайски интернет личности в Китай и три знаменитости бяха сложени в черния списък от Китайската асоциация на сценичните изкуства във вторник заради "лошото им поведение", за нарушаване на закона или за "създаване на негативно социално влияние".


Списъкът съдържа 85 лайвстриймъри и три звезди, които в последните месеци се изправиха срещу няколко наказания, включително: Zheng Shuang, Kris Wu Yifan и Zhang Zhehan.


В последните месеци Wu беше задържан по обвинения за изнасилване, актрисата Zheng беше замесена в скандал за сурогатно майчинство и получи солидна глоба за укриване на данъци, а актьорът Zhang предизвика скандал със снимки от храма Yasukuni в Япония.


Хората в списъка няма да могат да се възползват от никоя от услугите за излъчване на живо, осигурени от интернет платформи като Douyin, китайската версия на TikTok, и други компании, гласи известието. Това е деветият списък, пуснат от асоциацията, откакто започна тази практика през 2018 г.


В интервю с медията People’s Daily говорителят на асоциацията каза, че общо 446 лайвстриймъри са сложени в черния списък през изминалите две години. Той включва и звезди, защото все повече от тях си създават акаунти за стриймване или продават продукти онлайн.


Тъй като развлекателната индустрия се развива, възникват нови проблеми, включително "първо интернет трафикът", "деформирана естетика" и проблем с "фендъм културата".

Казва се още, че някои от изпълнителите имат ниска осведоменост по правни въпроси и нисък морал и някои от действията и думите им могат да имат отрицателно влияние върху обществото, особено върху младите.


Други проблеми са порнография и вулгарност, подбуждане на конфликти между феновете и печелене на гледания по вулгарни начини, заяви говорителят.


Източник: SCMP



bottom of page