top of page
  • Team BKNews

Китайската асоциация за сценични изкуства призова за бойкот на Zhang Zhehan


Два дена след скандала на актьора Zhang Zhehan, последиците продължават. Нетизените забелязаха, че акаунтите в Weibo на Zhang Zhehan и студиото му са заглушени заради нарушаване на общностните правила. В същия ден Китайската асоциация на сценичните изкуства, организация с нестопанска цел, подкрепена от китайското правителство, коментира проблема, свързан с участието на Zhang Zhehan в концерти и други дейности.


Част от изявлението им гласи:

Храмът Yasukuni е символ и духовно средство на империализма на Япония, за да започне война с агресия, това са десните групи в Япония, които отхвърлят историята, за да идеализират военните действия. За хората в развлекателната индустрия, които се занимават с културна работа, да изградят правилна гледна точка относно историята е основна професионална етика, невежеството не е извинение.
Членовете на Мениджмънт мерки за самодисциплина на асоциацията ни вярват, че действията на актьора Zhang Zhehan са сериозно неподходящи, те могат да навредят не само на националния интерес, но и да повлияят негативно на огромната аудитория от младежи. Затова асоциацията ни отправя морален призив относно неподходящите действия от страна на Zhang Zhehan за посещението на храма Yasukuni и в съответствие с „моралните разпоредби за артистите в изпълнителската индустрия“ изисква от членовете да го бойкотират.
В същото време официално напомняме на огромната част изпълнители в индустрията да увеличат знанията си. Пред националния интерес не трябва да има и най-малко неяснота и колебания, историята не може да бъде забравена, границата не може да бъде преминавана, трябва да се налагат наказания на тези, които я прекрачват.

Така освен че акаунтите му в Weibo и темите на платформата за него са премахнати, вече не е наличен и неговият Douyin (китайската версия на TikTok)


Източник: Weibo, Drama Panda

bottom of page