top of page
  • Sakura

Chaewon от APRIL отрече обвиненията в тормоз от бившия член Hyunjoo


По-рано Naeun и Jinsol от APRIL отрекоха твърденията, че членовете на групата са тормозили бившия член Hyunjoo, а този път Chaewon лично отговори на твърденията.

През февруари 2021 г. братът на Hyunjoo и нейн познат от гимназията споделиха постове, в които се твърди, че Hyunjoo е била тормозена от другите членове на групата си. Компанията отрече това (можете да прочетете тук) и взе правни действия срещу Hyunjoo, както и срещу семейството и приятелите й. През април Hyunjoo пусна първото си лично изявление за твърденията, които DSP Media отново отрекоха. Chaewon и Yena бяха първите членове на APRIL, които лично отговориха на обвиненията. Hyunjoo взе правни действия и срещу бивш служител на DSP Media, а наскоро делото на DSP Media за клевета, насочено срещу Hyunjoo, беше отхвърлено от полицията.


На 17 юни Chaewon публикува пост във фен кафенето на групата:

Първо, бих искала да се извиня на феновете, които сигурно са били изненадани от внезапния скандал. Пиша този пост след много обмисляне, за да разкрия, че твърденията на Hyunjoo не са верни, и се надявам да прочетете докрай, дори да е малко дълго.
Започнах кариерата си като трейни на 8 ноември 2012 г. и дебютирах в APRIL на 24 август 2015 г. Somin, която тогава беше част от проекта KARA с мен, стана лидерът и Hyunjoo и аз се присъединихме към екипа, наречен APRIL През 2015 Yena, Jinsol и Naeun също се присъединиха към компанията. След няколко теста, шест члена бяха потвърдени за групата.
Докато се подготвяхме да дебюта ни, Hyunjoo често пропускаше репетиции с твърдения, че я боли тялото. Често не участваше в необходимите уроци и въпреки че мениджърите ни усилено се опитваха да се грижат за нея, тя продължаваше да пропуска репетиции, казвайки, че е трудно, дори и да трябваше да работим най-усилено преди дебюта ни. Но тъй като Hyunjoo казваше, че ѝ е трудно, опитвах се да се грижа за нея като unnie* и тя разчиташе на мен повече, така че помислих, че наистина сме близки приятелки. Ако погледнете истинските видеа, а не тези, които са злонамерено преправени, ще видите, че Hyunjoo и аз винаги сме били близки като най-добри приятелки.
Но откакто дебютирахме, това, което се притеснявахме, че може да се случи, се случи. Дебютирахме на сцената на ‘The Show’ във вторник, 25 август 2015. Както обикновено, отидохме в салона за появата ни в “Music Bank” в петък, но разбрахме, че Hyunjoo изведнъж е изчезнала. Нямахме идея защо си е тръгнала и нямахме друг избор, освен да останем неспокойни и уплашени, че ще наруши важния график. Въпреки това Hyunjoo не дойде за техническата репетиция или тази с камерите и след като ги направихме без нея, разтревожено я чакахме да се върне. Hyunjoo дойде в чакалнята преди живото излъчване, сякаш нищо не е станало, и каза: "Все пак трябва да направя живото излъчване". В резултат ни сложиха етикет на много груба момичешка група, която пропускаше репетиции по-малко от седмица след дебюта си. Действията на Hyunjoo бяха неочаквани и бяхме изненадани и разстроени от поведението ѝ, че въобще не се интересуваше от екипа. Но си помислих, че може да стане веднъж и всичко ще бъде наред, ако се грижа за нея и я напътствам. Поведението ѝ обаче се влошаваше с всеки изминал ден и когато трябваше да репетираме трудна хореография, винаги казваше, че получава неща като шум в ушите, болки в коляното, болки в китките, в глезена и главоболие. Когато тя поискаше или когато камерата беше включена, тя се усмихваше широко, сякаш нищо не е станало, но когато репетирахме сами, казваше, че тялото я боли и няма да участва.
Това, което виждате на камерите, не е всичко и като членове, които трябваше да репетираме заедно извън сцената, бяхме изморени от поведението ѝ, но никога не сме я тормозили, както тя твърдеше.
Дори по време на уроци за хореографията преди завръщането ни с ‘Tinkerbell’, Hyunjoo лежеше на пода, слушаше 10 минути и се прибираше. Хореографът казваше, че Hyunjoo не е била мотивирана да репетира и е нехайна и че трябва да научи хореографията с очите си. Hyunjoo се прибра и каза, че щяла да направи това. Тогава, въпреки че преминавах през всякакъв стрес, все още се държах. Трябваше да се грижа за себе си, докато я утешавах и се грижех за нея. Бях най-голямата в групата, но тогава бях само на 20 години. А относно политиката на мениджмънта на компанията, нямахме личен телефон от преди дебюта ни през 2015 г. до септември 2017 г. През това време шест от нас използваха екипен телефон, който не беше смартфон. Можехме да съхраняваме само номерата на служителите на компанията и най-близките ни членове на семейството. Имаше също лимит на времетраенето на обажданията - по три минути на човек - и проверяваха регистъра на обажданията и ни наказваха, ако нарушавахме правилата. Както и да е, в един определен момент Hyunjoo се сдоби със собствен телефон и ние можехме едвам да се прибираме по време на празниците, но Hyunjoo настояваше да живее в собствен дом, за да се отдаде на работата. Не знаехме защо компанията ѝ позволяваше да прави всичко, което иска, и компанията винаги я успокояваше и се съобразяваше с всички нейни условия. Но Hyunjoo продължаваше да казва, че ѝ е трудно, и продължаваше да пропуска репетиции.
Може да си помислите, че затова сме тормозили Hyunjoo, но аз се опитвах да предпазя APRIL, като повече се грижа за нея и я успокоявам. По-конкретно, винаги бях с Hyunjoo, така че няма логика да е била тормозена само тя. Насред това да не мога да направя нищо за Hyunjoo последният инцидент най-накрая стана. В поста, в който братът на Hyunjoo написа: "Някой сложи съсипан кимбап на седалката на Hyunjoo и тя я изчисти и напръска с парфюм, за да покрие миризмата, но всички членове и мениджърът я псуваха ядосани, защото миришело". Това не е истина. Ясно си спомням какво стана в този ден. Беше денят, в който изпълнявахме “Tinkerbell” в “The Show”. Докато чакахме, в колата имаше кимбап и храни от феновете. Може би заради миризмата, но Hyunjoo се намръщи веднага щом влезе и напръска с парфюм в затвореното пространство. Дори достигна до Jinsol и Yena, които бяха отзад. Всички я помолихме да спре, защото ни заболяха главите, но тя ни повиши тон, като каза агресивни неща на членовете. Винаги успокоявах Hyunjoo, когато ѝ беше трудно, и се грижех за нея, но бях притеснена, че феновете може да са около колата, така че ѝ казах: "Hyunjoo, моля те, по-тихо. Ами ако ни чуят отвън?" Дотогава винаги казвах положителни неща за Hyunjoo, без значение какво правеше, и я окуражавах, така че ясно си спомням, че това беше първият път, в който ѝ казах да спре. Но тя просто ми се издразни и реагира с досада. Hyunjoo и аз се разбирахме много добре и мислех, че сме наистина близки. Винаги ми благодареше, че съм до нея, така че бях малко изненадана, когато беше раздразнена от мен.
Hyunjoo не се появи на следващия ден за “Show Champion”. Докато ни правеха прическите и грима, мениджърът ни изведнъж каза: "Днешното музикално шоу е отменено. Да отиваме в общежитието". Нямахме идея защо това стана. Имахме чувството, че всичко се разпада и се чудехме дали това е краят за групата APRIL, въпреки че се опитвахме усилено да я защитим.
Тогава не знаехме нищо, но няколко месеца по-късно след инцидента чухме, че Hyunjoo е била в Спешното на този ден, в който не се появи за изпълнението. Заради Hyunjoo, която си тръгна по средата на промотирането на “Tinkerbell”, трябваше да запълним празното пространство с талисман на нейното място и да се подготвим за концерта като група от четири члена.
Когато на Hyunjoo ѝ беше трудно, се грижех за нея и я разбирах, за да не се срине. APRIL беше ценна възможност, от която не можех да се откажа, и Hyunjoo беше също така много ценен приятел и dongsaeng* за мен. Майките ни също бяха близки и разчитаха една на друга. Тогава бях най-близка на Hyunjoo и когато поведението ѝ се влошаваше, помислих, че трябва да направя нещо, за да защитя APRIL и другите членове. Така че винаги я изслушвах, обръщах ѝ специално внимание и я окуражавах. Надявах се да се промени малко заради моите усилия. Никога не критикувах Hyunjoo, когато винаги беше болна и уморена, и никога не съм се съмнявала, че сме най-добри приятелки и сестри.
Така че бих искала да попитам Hyunjoo. Винаги се опитвах да те разбера и да направя нещата по твоя начин и ти винаги казваше, че си ми благодарна, така че защо ми обърна гръб и ме превърна в някоя, която те е тормозила? Защо си измисли тези нелепи фалшиви слухове и ги разпространи?
Не разбирам защо се държи така и в началото просто исках да умра, защото ситауцията беше наистина нечестна. Толкова много хора страдат от несправедливост, защото тя разпространява неща, които не са истина, но когато видя дейностите ѝ в YouTube и Instagram, изглежда щастлива напоследък. Бих искала да оправя щетите сега. Достатъчно ми беше и искам тя да знае, че популярността и вниманието, които е получила по този грешен начин, никога не могат да траят вечно. Истината ще излезе наяве.
След като прочетох разкритията от познати на Hyunjoo, опитах всичко възможно да възстановя електронните устройства и записите, включително терапиите ми, съобщенията ми с родителите ми и всяка друга форма на доказателство. Всички безпочвени твърдения срещу мен не са истина и ще ги обясня с данни по-късно. Не исках отново да си спомням тези неща и не исках да ги разкривам. Всеки ден се сривам с мисълта за умиране. Наистина искам да разреша тази несправедливост, така че няма да мълча вече.
Вярвах, че истината ще излезе наяве, ако чакам, но сега чувствам, че не трябва просто да чакам. Написах това, базирано на факти, защото феновете трябва да знаят истината, така че бих оценила, ако отделите време и прочетете, дори и да е дълго.
Това е всичко. Благодаря ви, че прочетохте поста ми.

unnie* - по-голяма сестра или по-възрастна жена спрямо друга като цяло

dongsaeng* - по-малка сестра или брат, по-млад човек спрямо друг

Източник: Soompi

bottom of page