top of page
  • Sakura

DSP Media с изявления относно твърденията, че Hyunjoo от APRIL е напуснала заради тормоз от групатаНа 28 февруари се появи онлайн пост, написан от някой, който твърди, че е брат на Hyunjoo. В поста се споменава и че е била принудена от компанията да напише фалшиво писмо за това, че напуска заради актьорската си кариера. Подобни обвинения бяха отправени и от човек, твърдящ, че е съученик от гимназията на Hyunjoo, който уточнява, че е била тормозена от всички членове на APRIL с изключение на Chaekyung и Rachel.


DSP Media написаха:

Бихме искали да Ви дадем подробно обяснение за това как беше избрана да бъде в APRIL и да се оттегли от групата. Hyunjoo се присъедини към компанията като актриса и трейни. По време на формирането на APRIL обаче тя искаше да бъде актриса, но я убедихме и след това тя и семейството ѝ се съгласиха да бъде част от групата.
Още откакто дебютът ѝ беше потвърден, Hyunjoo не можеше да участва както трябва в груповите активности, защото изпитваше физически и психически затруднения. Тогава не само Hyunjoo, но и другите членове страдаха от вредата заради възникналите конфликти. Всеки преминаваше през трудности и въз основа на обстоятелствата тогава, беше ясно, че никой не можеше да бъде определен като извършител или жертва.
В крайна сметка Hyunjoo каза, че иска да напусне групата по време на промотирането на “Tinkerbell”. Опитахме се да я убедим, но тя беше непреклонна. Чувстваме се отговорни за трудностите, през които Hyunjoo и другите са изпитали през този период. Оттогава осигурихме пълна подкрепа на актьорските активности, които Hyunjoo искаше. Също така подкрепяхме желанието ѝ да бъде идол след това. Истина е, че осигурихме цялата възможна подкрепа за дейностите ѝ в сферата, в която искаше да се развива след напускането на групата.
Непотвърдени факти и спекулации могат да причинят още по-голяма вреда както на Hyunjoo, така и на APRIL. Искрено Ви молим да се въздържате от разпространяването на слухове.

Те пуснаха и второ, по-подробно изявление:

Тъй като всеки замесен е артист в компанията ни, не искаме да ги споменаваме по име, но заради сериозността на ситауацията решихме да направим тези пояснения.
- Относно Jeon Somin
Jeon Somin се присъедини към компанията ни като трейни на 16-годишна възраст и тя тихо тренира за дълго време. След дебюта на APRIL тя работи упорито, за да изпълни поставената ѝ роля като лидер на групата. Твърдението, че не е харесвала или е тормозела определен член, не е истина. Jeon Somin и Kim Chaewon прекараха три години заедно като трейнита в компанията ни, така че вече са си били близки и няма причина Chaewon да клевети определен човек, за да се сближи със Somin.
- Относно термоса
Има около 40-50 термоса в общежитието и Naeun сложи яхния dwenjang в единия от тях и я ядеше с другите членове в залата за репетиции. Тогава Lee Hyunjoo каза, че термосът е неин и Lee Naeun веднага се извини. Lee Hyunjoo също яде яхнията заедно с останалите членове тогава.
- Относно обувките
Компанията подари два чифта еднакви обувки на всеки член, общо 12 чифта. Четири от момичетата носеха един и същ номер, така че инцидентът, за който става въпрос, е нещо, което стана заради това.
- Относно псувните преди излъчване
Твърдението, че членовете са псували който и да е друг член преди излъчване, не е вярно.
- Относно начина на живота
Компанията ни дори провери записите от камерите на места като залата за репетиции, за която се твърдеше, че е мястото, където Hyunjoo е била тормозена, но не успяхме да намерим запис на нито една от описаните ситуации. Веднага щом разкрихме това, информирахме не само Lee Hyunjoo, но и майка ѝ за това.
- Относно мениджъра им
Вярно е, че APRIL бяха близки с една от мениджърите, с която прекарваха по 24 часа дневно тогава. Твърдението, че член се е срещал с мениджъра, не е вярно и тя никога не си е мълчала за неправилни неща само защото е имала фаворит.
- Относно поздравяването на майката на Lee Hyunjoo
Членовете на APRIL също осъзнаха сериозността на ситуацията и запазиха мълчание, защото не знаеха какво да кажат. Недоразумение е, възникнало заради това.
Компанията ни съжалява за сегашната ситуация, в която нямаме друг избор, освен да изясним тези неща. Но не можем вече да стоим със скръстени ръце и да гледаме сегашната ситуация на споменатите членове, които страдат заради непотвърдените думи на трета страна, която не е видяла лично случилото се. В резултат, решихме да изясним тези проблеми от миналото, които не искахме.
Веднага след като стана известна непоносимостта между Lee Hyunjoo и членовете на APRIL, непотвърдени инциденти се публикуват безкрайно, сякаш са факти. Членовете на APRIL страдат заради тези непотвърдени публикации.
Планираме да предприемем силни правни действия не само срещу публикуването и разпространението на непотвърдени твърдения, но и срещу безпочвените редактирани снимки, които се публикуват в определени онлайн общности.
Благодарим.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page