top of page
  • bknmoni

BTS с ефективно влияние върху продуктовия маркетинг


К-поп групата BTS оказва ефективно влияние върху индустриите. Множество компании правят групата посланик на марката си, което увеличава драстично продажбите. Корейският McDonald's, който си сътрудничи с BTS миналата година, увеличи продажбите си с 9,7%, или с 867,9 милиарда спечелени вона (693.4 милиона долара), от 2020 г. Ето какво казаха източници от McDonald's в Корея:

"Ако комбинираме приходите от ресторантите, които са управлявани директно от компанията и от франчайзополучателите, ще достигнем 1 трилион вона. Това е рекорд за цялото време, откакто McDonald's е на корейския пазар. Менюто на BTS се продаде 1,45 милиона пъти тук - това е най-голямата ни печалба в историята."

Фирмата за производство на уреди за дома Coway също се възползва от влиянието на BTS, което оказаха чрез участието в тяхна реклама. Миналата година приходите им нараснаха с 13,2%, като достигнаха 3,6 трилион вона печалба. Продажбите в чужбина също достигнаха 1 трилион вона за първи път, благодарение на влиянието на BTS извън страната. Coway постигна голям успех в Югоизточна Азия и по-точно там, където BTS имат по-голяма фен база. От Bloomberg съобщават, че продажбите на Coway са се покачили значително в Малайзия и САЩ от април 2021 г., т.е. след като групата участва в тяхна реклама.


Локалният бранд за чай Teazen не наема BTS като рекламни лица, но след като Jungkook пи Kombucha по време на излъчване през февруари 2021 г., продажбите на Teazen мигновено нараснаха петкратно. По същото време Jungkook каза, че това е любимият му вид чай.

Това много помогна на компанията да удвои продажбите си през 2021 г. От VIG Partners решиха да придобият бранда за 80 милиарда вона. Източници от Teazen казаха:

"Благодарим на феновете на BTS за това, че популярността на Kombucha нарасна в чужбина така рязко. Планираме да изнасяме нашите продукти в 50 държави по света и да станем глобален производител на чай в близко бъдеще."

Източник: The Korea Times

bottom of page