top of page
albenacacheva

BTS и IU са големите победители на 11-ите Gaon Chart Music Awards




К-поп сензацията BTS е големият победител на 11-ите музикални награди Gaon Chart с осем трофея за успешния си албум и песните, които издадоха миналата година, както и за огромната си популярност.


На церемонията по връчването на годишните музикални награди, която се проведе в Jamsil Arena в източната част на Сеул в четвъртък, седемчленната група спечели най-много награди тази година сред всички певци, включително три трофея в категорията изпълнител на годината -- дигитална музика и един в категорията албум на годината.


Наградите се присъждат на 12 песни, които оглавяват класацията на billboard всеки месец, и на четири физически албума, които са продавани най-много на тримесечна база между 1 декември 2020 г. и 30 ноември миналата година.


Въз основа на статистическите данни от класацията, песните "Butter" и "Permission to Dance" на групата бяха избрани за най-добрите песни за май и юли миналата година, а "My Universe", съвместният сингъл на групата с британската рок група Coldplay, беше избран за най-добрата песен за септември. "Butter" беше отличен като най-добър албум на третото тримесечие.


Момчешката група грабна награди в четири други категории, включително за стабилни музикални продажби през годината, топ звезда със социална ангажираност, глобален избор на MuBeat и най-продаван албум на пазара на дребно за песента "Dynamite". BTS не присъстваха на церемонията, тъй като членовете им са в почивка, но предадоха послание чрез видео.


При приемането на наградата BTS казаха:

"Благодарим ви от цялото си сърце. Подготвихме се много за песните и благодарение на тези, които се наслаждаваха на изпълненията ни, успяхме и ние да се забавляваме по време на процеса на работа. Ще се отплатим за любовта с добри песни и страхотни изпълнения в бъдеще".


IU е на второ място по брой на победите тази година. Песните "Celebrity", "Lilac" и "Strawberry Moon" бяха избрани за най-добри песни съответно за януари, март и октомври миналата година. Тя получи и две допълнителни награди за текстописец и за звукозаписна продукция на годината.


Заедно с BTS и IU, Taeyeon от Girls' Generation, SHINee, Kang Daniel, Brave Girls, Red Velvet, Twice, IZ*ONE, NCT Dream и NCT 127 взеха отличия в категориите за изпълнител на годината. Lee Mu-jin и Lee Chan-won спечелиха награди за дебют на годината със "Scent of the Day" и "Convenience Store".


Водещи на церемонията бяха Doyoung от NCT, Sieun и Jaejae от StayC. Участваха общо 14 к-поп изпълнители, сред които NCT 127, NCT Dream, StayC, Kang Daniel, Red Velvet, Minho от SHINee, Brave Girls, Standing Egg, Oh My Girl, Lee Mu-jin, Lee Chan-won, Lim Young-woong, Taeyeon и Homies.


Източник: The Korea Herald


Bình luận


bottom of page