top of page
  • albenacacheva

Цената на билетите за концертите на BLACKPINK се покачва в Тайван заради огромното търсене


Цената на билетите за предстоящите концерти на BLACKPINK в Kaohsiung, Тайван, се е покачила до 400 000 тайвански долара (13 000 щатски долара), което е с близо 45% повече от първоначалната цена, поради масово изкупуване.


Местната медия Liberty Times съобщи в понеделник, че властите са заловили двама мъже, които са продавали незаконни билети на преференциална цена на повече от 50 души, сред които ученици от началното училище и висшисти.


BLACKPINK ще изнесат два концерта на Националния стадион в Kaohsiung на 18 и 19 март. Концертите са част от най-голямото световно турне на групата, което се очаква да привлече общо около 1,5 милиона фенове.


След като новината за концертите на BLACKPINK в Тайван излезе на първите страници на вестниците, цените на хотелите и другите места за настаняване в Kaohsiung също се повишиха значително. Един от хотелите например беше подложен на атака заради това, че цената му беше увеличена от 5 660 тайвански долара на 97 500 тайвански долара.


Това не е първият случай, в който феновете на к-поп музиката в Тайван стават жертва на търговия с билети. През ноември миналата година цената на билетите за концертите на к-поп групата Super Junior в Taipei скочи до 100 000 тайвански долара, което е почти два пъти повече от редовната цена.


След скандала около концертите на BLACKPINK тайванското министерство на културата заяви, че ще предприеме ефективни мерки за наказване на прекупвачите.

"Вече проведохме няколко срещи, за да се справим с този проблем", заявиха от министерството
"Ще внесем поправки в закона, за да могат разпространителите на билети да бъдат наказвани по законен ред. Ще проведем обсъждане възможно най-скоро, за да защитим правата и интересите на нашата публика, а също така ще продължим да си сътрудничим с организаторите на събития, за да предотвратим търговията с билети в бъдеще."

Източник:: The Korea Times

bottom of page