top of page
  • albenacacheva

BLACKPINK ще участват в благотворителен концерт на френската първа дама


К-поп момичешката група BLACKPINK ще изнесе концерт, организиран от на благотворителна организация, оглавявана от френската първа дама Бриджит Макрон

.

Групата ще участва в концерта "Le Gala des Pieces Jaunes" в Le Zenith Arena в Париж на 25 януари. Събитието се провежда от "Fondation des Hopitaux", която е посветена на подобряването на живота на пациентите и медицинския персонал. Макрон пое ръководството на фондацията през 2019 г.


В състава на концерта са включени и световноизвестни звезди като американския продуцент Pharrell Williams и британската певица Mika.


Според фондацията билетите ще се продават за 15 евро (20 000 вона). Съобщава се, че приходите от събитието ще бъдат използвани за подобряване на условията за хоспитализация на деца и тийнейджъри.


Звездите на YG Entertainment ще се отправят към Париж, след като приключат шоуто си в Рияд, Саудитска Арабия, на 20 януари, което е част от продължаващото им световно турне, започнало през октомври миналата година. През декември Макрон влезе в заглавията на вестниците, след като беше засечена на концерта на групата в Париж. Очаква се световното им турне да привлече общо 1,5 милиона зрители по целия свят.


BLACKPINK, състояща се от Jennie, Jisoo, Lisa и Rose, дебютира през 2016 г. и се изстреля към славата с поредица от хитове, включително "Whistle" (2016 г.). През април групата ще бъде хедлайнер на музикалния фестивал Coachella - голям фестивал за музика и изкуство в САЩ.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page