top of page
  • Team BKNews

Zhang Zhehan разкритикуван за посещение на храмове в Япония + марките прекратяват договорите


Zhang Zhehan беше силно разкритикуван днес, след като нетизените откриха стари негови снимки, на които посещава светилища в Япония, свързани с войната. В пост в Инстаграм от 2018 г. Zhang Zhehan е забелязан пред, както изглежда, храма Yasukuni на фона на японски вишни. Нетизените намериха и снимки от 2019 г. на сватба в храма Nogi, където се срещнал и с Dewi Sukarno - японската съпруга на бившия индонезийски президент Sukarno, добре известен с това, че е антикитаист.


Храмът Nogi е посветен на генерала Nogi Marusuke - скандална личност в китайската история, водач на клането в Lushun, който по време на Първата китайско-японска война е извършвал престъпления спрямо Китай. Подобно, и небезивестният храм Yasukuni е още по-противоречив, тъй като е в почит на починалите в Японската война, сред които престъпници, отговорни за брутални действия на агресия срещу азиатските си съседи.


Zhang Zhehan пред храма Yasukuni
Zhang Zhehan пред храма Yasukuni

Актьорът от Word of Honor написа извинение:

Днес съм засрамен от невежото си Аз и дълбоко се извинявам за предишното си неправилно поведение. Посетих сватба на приятел в Япония. По отношение на недоглеждането на историята на мястото на сватбата и политическите връзки на други гости, присъстващи на сватбения банкет, аз съм виновен.
Когато пътувам на различни места, се наслаждавам на това да правя снимки. Но заради липсата ми на знания относно местата и историята, както и заради това, че съм бил невнимателен за съдържанието на снимките, които съм направил, сериозно нараних чувствата на китайците. Официално се извинявам тук. Съжалявам.
Не съм японофил, китаец съм! Никога не съм правил обидни коментари по какъвто и да е случай за родната ми страна. Дълбоко я обичам. Може да ме критикувате за невежеството. Особено благодаря на всички за надзора и критиката. Като публична личност, винаги трябва да имам предвид болката от историята. В бъдеще ще обогатя личностното си развитие, ще бъда по-внимателен и дисциплиниран. Още веднъж се извинявам официално.

Екипът на Zhang Zhehan също пусна собствено извинение за това и обеща да работи отблизо с актьора, за да подобрят знанията си, никога да не забравят историята си и решително да подкрепят родината си. Студиото на актьора също прикачи предишен пост, в който се обявява, че е поискано от адвокатите да предприемат правни действия и да разследват хора, които разпространяват слухове и правят кампании с клевети, вероятно като предупреждение срещу хора, които ще използват инцидента, за да разпространяват злонемерени слухове.


Приятелят на Zhang Zhehan също се извини и изясни ситуацията:

Храмът Nogi е място, на което много японски двойки обикновено биха избрали, за да сключат брак. Не проверихме задълбочено мястото и не разбрахме напълно историята му...Наистина съжалявам за проблема, който причинихме на уважаемите ни гости, и на приятелите ни, които са били наранени от избора ни на място за сватба, искрено се извинявам.

Като последици обаче всички марки, на които Zhang Zhehan беше рекламно лице, се отказаха от него в рамките на ден и обявиха плановете си в за „прекратяване на сътрудничеството“.

Всички марки, които прекратиха договорите си с него, сред които такива за: козметика, бижута, мобилни игри и други

Всички марки, които прекратиха договорите си с него, сред които такива за: козметика, бижута, мобилни игри и други.


В отговор на извинението му, китайската медия The People’s Daily написа:

Той плаща за невежеството си...Като публична личност, да нямаш исторически познания и да не си наясно с болките на народа си, не е приемливо. Ако съзнателно допуснеш грешка, трябва да платиш висока цена.

Zhang Zhehan отговори на медията, заявявайки, че искрено приема критиките, дълбоко ще размишлява, ще научи урока си и ще използва действията си, за да обича страната. Също така призова всички да учат помече история и да я помнят.


Източник: Weibo, c-drama tweets, Drama PandaComments


bottom of page