top of page
  • Team BKNews

Четирима арестувани след жестоко убийство на хонконгски модел


Внимание! Статията е с чувствително съдържание.


Полицията в Хонконг е извършила четири ареста, свързани с жестокото убийство на 28-годишен модел, който е бил разчленен след паричен спор със семейството на бившия си съпруг, казаха властите в събота, 25 февруари.


Части от тялото на известната Abby Choi, която миналата седмица се появи на корицата на модното списание L'Officiel Monaco, бяха открити в селска къща, направена на месарница, казват от полицията:

Още търсим главата. - каза старши полицаят Alan Chung, след като разкри, че крайниците на жена са били открити в хладилник.

Той допълва, че в къщата е имало електрически трион и месомелачка, които са били използвани за смилане на човешка плът:

Две тенджери с яхния, за които се смята, че съдържат човешка тъкан, са оставени на мястото на инцидента.

Бившият съпруг на Choi - 28-годишен мъж на име Kwong, беше арестуван за убийство, докато е опитвал да избяга от града с лодка.


Ден по-рано бащата, майката и по-големият брат на мъжа са арестувани по същите обвинения:

Вярваме, че жертвата и семейството на бившия ѝ мъж са имали много парични спорове, в които са били замесени огромни суми. - казва Chung
Някой е бил неудовлетворен от това как жертвата е разпоредила с имуществото си, което е станало мотив за убийство.

Choi е изчезнала в сряда. Предполагаемо за последен път е видяна от брата на бившия си мъж, който също така работил като неин шофьор. Според South China Morning Post двамата отивали да вземат дъщеря ѝ. Тя била обявена за издирване, след като не взела детето.


Полицията казва, че по-рано семейството е излъгало, за да обърка разследващите.


Селската къща, където са открити останките на Choi, е наскоро наета и не е била обзаведена, заради което се предполага, че е уредена за отърваване от тялото.


Според Post, бившият тъст на Choi стои зад плана на убийството, тъй като не бил доволен от разпореждането ѝ с луксозния имот в квартал Kadoorie Hill в Ho Man Tin.


Около сто полицейски служители претърсваха в събота район около гробището Tseung Kwan O, където се предполага, че са изхвърлени други части от тялото ѝ.


Източник: CNA


Comments


bottom of page