top of page
Sakura

9 ситуационни комедии, които ще ви докарат сълзи от смях


Макар че обичаме мрачните к-драми, комедията е онзи лек за душата, който се прави все по-трудно в днешно време, защото сме заобиколени с мемета, клипове в Тик-ток и още, а сред толкова избори вицовете просто не са ни достатъчни вече.


Ситуационните комедии не са по вкуса на всеки, тъй като в някои от тях се чува смях на фона и хуморът е преувеличеният така наречен slapstick. Те обаче крият своя чар и веднъж щом го откриете, ви гарантират голяма доза забавление, още повече, че развитието не следва плътна нишка и епизодите могат да се гледат и самостоятелно. Ето няколко ситкома, които ще ви накарат да плачете от смях:


Eulachacha Waikiki (2018)

Ако не сте чували за тази драма с два сезона, е време да наваксате. Тя проследява трима различни мъже – Dong Goo, който мечтае да стане режисьор, Joon Ki, ексцентричен актьор, и Doo Shik – сценарист на свободна практика, който през повечето време не прави нищо. Заедно управляват къща за гости “Уайкики”, макар че не им носи почти никакви доходи. Нещата се заплитат, когато с тях започва да живее и майка с дете….и още други хора.


Тримата имат толкова лош късмет, попадайки в нелепи ситуации, че дори малко ще съжалите, че им се присмивате. Въпреки това те не спират да се борят за мечтите си и да превърнат и най-отчайващия момент в повод за заздравяване на приятелството им. От какво имаш да се страхуваш, ако имаш лоялни “загубеняци” до себе си?


Modern Farmer (2014)

Сериалът е много подобен на горния и щом е от същия сценарист, едва ли има нужда да казваме, че е ужасно смешен. Тук се разказва за неуспешна рок банда, която опитва да намери финансово спасение във фермерството. Можете да си представите колко е трудно за градските момчета да се приспособят към живота на село, но постепенно се адаптират.


В главните роли са Lee Hong Ki, Lee Ha Nee, Park Min Woo, Kwak Dong Yeon и Lee Si Eon. Към днешна дата всичките са със солиден опит в комедията.


The Sound of Your Heart (2016)

Драмата разказва ситуациите, в които попада авторът на уебтуни Jo Suk, докато получава вдъхновение от истинския си живот. Епизодите са кратки, но в същото време се гледат бързо и един след друг.


Gaus Electronics (2022)

Една от по-новите к-драми с нелеп хумор, която завладя зрителите. Тя проследява маркетинговия отдел в компанията Gaus Electronics HQ, където цари същински хаос. Всички служители ще ви станат любими, докато наблюдавате как се справят не само с работата си, но и с личния си живот. Шегите са добре поднесени и с тях времето минава неусетно. Някои от тях са игра на думи, затова е добре или да разбирате корейски, или да вниквате в контекста.


Pegasus Market (2019)

Историята се върти около супермаркета "Cheap Cheonlima Mart" и неговите служители. Докато мениджърът Moon Seok Gu се опитва да вдигне продажбите, шефът Jung Bok Dong иска да отмъсти, защото е понижен, и затова по всякакъв начин се опитва да провали магазина.


Комично е да видим обаче как всеки негов опит се проваля и в резултат супермаркетът става все по-популярен. Не успява дори когато за целта наема най-ужасните служители.


So Not Worth it (2021)

Ситкомът събира студенти от различни части на света, които учат в Сеул. Освен че идоли като Choi Young Jae и Minnie са достатъчна причина да обърнете внимание на драмата, студентският живот като чужденец в Южна Корея е представен по много ненатоварващ и свеж начин.


Birthcare Center (2020)

Представете си, че “Sky Castle” беше комедия. Сега си представете, че в “Sky Castle” става въпрос за състезание в майчинството вместо в образованието на децата. Сега ще получите сюжета на “Birthcare Center”, който се върти около център за родилни грижи.


Макар че в нито един епизод смешните моменти не изчезват, самата драма е и много трогателна, като със сигурност ще се хареса дори на хора, които не са майки или просто не са в такъв етап на живота, за да мислят за това. Тя разкрива трудностите на майките, като показва, че раждането е само първото предизвикателство, което стои пред тях. Оттук нататък те са отговорни както за собственото си физическо и психическо здраве, така и в осъществяването на връзка с детето и връщането към нормалното си ежедневие.


Unicorn (2022)

Това е историята на компанията McCom. Като старт-ъп, всички, които работят там, имат да извървят дълъг път. Шефът обаче определено е най-големият образ – той винаги има идеи, но осъществяването им се оказва далеч по-сложно, отколкото си е представял, и невинаги резултатите оправдават очакванията. Ашли, която е в екипа по иновации, е негова пълна противоположност и винаги мисли рационално.


Stock Struck (2022)

“Stock Struck” проследява петима души, които поради различни причини започват да се интересуват от инвестиране на фондовия пазар. Докато научаваме личните им истории, можем да научим и много за инвестициите, защото както става ясно, това е цяло изкуство и има своите особености. Също така драмата не крие, че дейността е доста рискова.


2 Comments


vladimirovaa25
Dec 30, 2023

Дали е възможно да преведете някоя от тях? Ще бъде чудесно!🩷

Like
Team BKNews
Team BKNews
Dec 31, 2023
Replying to

Можете да откриете So Not Worth It на следния линк: https://www.bknewss.com/seriali/so-not-worth-it

Like
bottom of page