top of page
  • Sakura

Заслужава ли си “So Not Worth It”?


В случай, че често се ровите за нови неща за гледане, може би сте попаднали на “So Not Worth It” с цветните си и забавни постери. “So Not Worth It” е нова корейска драма по Netflix, в която се разказва за студенти от различни националности, които живеят в общежитие в Сеул.


Много фенове бяха развълнувани от факта, че в драмата участват Young Jae от Got7 и Minnie от (G)I-DLE. Тъй като за Young Jae това е актьорски дебют, ако не броим Dream Knight, в която играе себе си, той споделя, че е бил притеснен за представянето си. Както виждаме обаче, не е имало причина, защото и двамата се справят блестящо – както Young Jae в ролята на шумния Sam от Австралия, така и Minnie – студент от Тайланд, влюбен в корейските драми.


Това не е всичко – в епизодите вземат участие и много популярни актьори, изпълнители и водещи на корейски предавания, някои от които: Yujin от CLC, Jinwoon от 2AM, Yoon Jong Shin и още.


Yujin от CLC


В случай, че сте големи фенове на Got7, можете да забележите и братовчедката на BamBam – Prae. А препратките към корейската музика, предавания и други са безброй.


Повечето от актьорите са с истинските си имена и националности в ситкома, а някои от тях са познати лица от телевизията – например Han Hyun Min, който е първият южнокорейски модел от африкански произход, или Carson Allen, която родом е от Щатите, но след като се мести в Корея, става част от известни корейски продукции.


Участват още Terris Brown като себе си, Joakim като особняка от Швеция, Park Se Wan като асистент на преподавателите, който отговаря за общежитието и в началото се проявява като егоист, и Shin Hyun Seung, превъплъщаващ се в Jamie – красив студент от САЩ.



Прави впечатление, че дори актьорите, които не са корейци, говорят отлично езика (отчасти защото някои са отраснали в страната). За тях това е възможност да се изявят с главна роля, имайки предвид, че е нормално в корейските драми хора с чужд произход да взимат второстепенните.


Въпреки че фокусът е върху историите на Park Se Wan и Jamie, няма герой, който не успява да блесне. Що се отнася до сюжета, не очаквайте много, тъй като той не е главното. Напротив, интересните студенти, с които се запознаваме, ни карат да продължим да гледаме. Те са изградени реалистично и са израз най-вече на младостта и на идеята, че животът, макар и изпълнен с трудности и неприятни ситуации, си заслужава да се живее, особено с такива страхотни приятели. Химията между персонажите е толкова естествена, защото си личи, че и самите актьори са се забавлявали на снимачната площадка. Можете дори и да гледате и видеата, в които играят заедно като част от промотирането, и сами да се уверите в това.





Сериалът има международно усещане, и то не само заради хората, които са взели участие в продукцията. От една страна е типичен за Netflix, а и напомня до голяма степен на “Приятели”, а от друга, не можеш да сбъркаш, че е корейска драма.


Ако очаквате да падате от смях на всяка реплика, най-вероятно ще останете разочаровани. Повечето от шегите са доста изтъркани, въпреки че има и добри такива, и се съпровождат от предварително записани зрителски реакции в моменти, които дори не са толкова забавни.


Като цяло ситуационните комедии не са за всички. Обикновено не се харесват на хората, които търсят логика във всичко и искат да си извадят ценна поука от края. Те обаче ще допаднат на тези, които просто искат да се забавляват, гледайки нещо ненатоварващо и свежо. Епизодите се гледат лесно и докато се усетите, ще сте на финала. Затова да, противно на заглавието си, ситкомът “Толкова не си заслужава” си заслужава.




bottom of page