top of page
  • Sakura

Предстоящи корейски драми: месец май


Изглежда, ще се наложи да постоим още малко по домовете си. Това е страхотен шанс да довършим драмите, за които не сме имали време. За радост, месец май също е пълен със страхотни нови корейски драми, на които да хвърлим око, ако сме изгледали всичко възможно. Вижте кои са те:


На 6 май по KBS2 - Soul Mechanic


Драмата следва психолозите в тяхната борба да излекуват хората от емоционалните им травми. И Ши Джун е психиатър, работещ в болница. Той влага много страст в работата си. Хан У Джу е изгряваща звезда в музикалния шоубизнес. Честна и почтена, обича работата си като музикална актриса.

Cr: Eastern spirit


На 6 май по tvN - Oh My Baby


Тридесет и девет годишната Чанг Ха Ри (Jang Na Ra) иска да има бебе, без да се омъжва. Тя е заместник-мениджър в списание за родители The Baby и е привлекателна, но през последните десет години не е имала сериозна връзка. Чанг Ха Ри среща трима потенциални кандидати, но не може да избере между тях, защото мъжете се появяват в живота ѝ точно когато решава да сложи край на плановете си за брак и любов, а само да има дете. Хан И Санг (Go Joon) работи като фотограф на свободна практика. Той непрекъснато търси хобита, които ще го направят щастлив. И Санг се оплаква от почти всичко, но е ентусиазиран от работата си. В същото време Юн Дже Йонг (Park Byung Eun) работи като педиатър. Той е приятел с Чанг Ха Ри, но внезапно става самотен баща и се бори да се справи със ситуацията, в която е попаднал. Докато Че Канг Ъ Дъм (Jung Gun Joo) е новобранец, който работи за Чанг Ха Ри и я обожава…

Cr: Eastern spirit


На 17 май по TV Chosun - Wind and Cloud and Rain по TV Chosun


История, изобразяваща жестоката борба за трона в Чосон. Че Чун Джунг чете по лицата на хората. Той е роден в престижно семейство, но семейството му е убито. На него се гледа като на пророк, но в крайна сметка се превръща в най-могъщата личност в Чосон. Той е наясно със съдбата на Чосон и се опитва да я промени. Той също посвещава живота си на жената, която обича.

И Бонг Ньон е красива принцеса и дъщеря на крал Чолджонг. Тя има специална способност да вижда съдбата на хората. Способността ѝ е благословия и в същото време проклятие за нея. И Бонг Ньон среща Че Чун Джунг и двамата се опитват да променят съдбата на Чосон към по-добро.

Cr: Eastern spirit


На 20 май по JTBC - Mystic Pop-up Bar


„Ssanggab Cart Bar“ е мистериозен бар на колела, който се появява само късно вечерта. Той се ръководи от странната собственичка Уол Джу (Hwang Jung Eum). Клиентите, които посещават бара, се състоят от нормални хора и мъртви. Докато пият алкохол и хапват с Уол Джу, те говорят за себе си и се опитват да излекуват вътрешните си рани…

Cr: Eastern spirit


На 20 май по MBC -  Old School Intern


В “Old School Intern” ще се разказва за мъж, който получава възможност за отмъщение, след като бившият му шеф е нает като негов подчинен в друга компания.


На 23 май по OCN  - Team Bulldog: Off-duty Investigation


Чин Ганг Хо е деткетив, голям ентусиаст, който държи да хване престъпниците на всяка цена. Не се разбира добре с колегите си. Канг Му Йонг е продуцент на криминална програма за разследвания, опитваща се да залови престъпници, убегнали на полицията. Искрена до болка, тя поема големи рискове, за да стигне до истината. Неочаквана среща между двамата води до съвместно сътрудничество в разкриването на неразрешените случаи.

Cr: Eastern spirit


На 25 май по MBC - Shall We Eat Dinner Together?


Драмата разказва за жена, която преминава през тежка раздяла с дългогодишния си приятел, в когото все още е влюбена, и за мъж, който е "професионалист" в излизането на срещи, но вече му е писнало. И двамата се наслаждават на удоволствието от храната, но не им харесва да ходят в хубавите ресторанти сами. Случайно се срещат, когато чакат да бъдат настанени в едно такова заведение. Хостесата ги обърква за двойка и им предлага специално място, а те - съблазнени от доброто настаняване - в крайна сметка решават да вечерят заедно. След първия път това става системно, срещат се и споделят храната си. Заражда се необичайно приятелство от любовта към храната, а с течение на времето и на фона на многобройните вечери те започват да споделят за проблемите си във връзките.

Cr: Eastern spirit


На 25 май по JTBC - Late Night Snack Man and Woman


Пак Чин Сонг е атрактивният шеф, който притежава среднощния ресторант "Бистро72" . Хващащ окото, с добра физическа форма, а и обичащ да готви, това го прави доста желана партия за жените. Един от редовните му клиенти, продуцентът Ким А Джин, му прави оферта да води variety шоу за готвене. Чин Сонг обаче трябва да внимава тайната, която пази,  да не стане разкрита...

Cr: Eastern spirit


Ресурси:  Kdramapal, AsianWiki

bottom of page