top of page

Пуде чиге

Общо време

Време на приготвяне

40 минути

40 минути

Порции

4 броя

Ниво

Начинаещ

За рецептата

Необходими продукти

За соса: 

Вегетариански вариант: Месото и наденичките могат да се заменят с вегетарианско месо или тофу.

Начин на приготвяне

Стъпка 1 - Приготвяне на ориза


Сложете ориза  в тенджерата и го изплакнете. Повторете процеса 3 пъти. Добавете 250 мл вода и поставете капака. Оставете да заври. Намалете температурата до средна. Гответе на среден огън в продължение на 3 минути. Намалете температурата на кипене за 10 минути. Изключете котлона и оставете съда покрит за 5 минути.


Стъпка 2 - Приготвяне на сос кимчи


Сложете кимчито и соса му в купа, нарежете 2 скилидки чесън и ги добавете в купата. Добавете предварително смесения соев сос и чилито на прах. Регулирайте количеството на чилито на прах според това колко лют желаете да бъде сосът. Разбъркайте добре кимчито с подправките и го оставете настрана.


Стъпка 3 - Подреждане на съставките


Нарежете зеления лук и главите лук и ги поставете на дъното на тенджерата. Нарежете гъбите, месото от консерва и колбасите на филийки с дебелина около 5 мм и ги подредете в тенджерата до лука. Сложете ½ до ⅔ от боба до колбасите. (Редът не е от значение, подредете ги според вкуса си). Добавете соса кимчи в тенджерата. Запазете средата свободна за нудлите, които ще бъдат добавени по-късно.


Стъпка 4 - Готвене


Добавете 800 мл вода в съда и затворете капака. Оставете всичко да ври 15 минути на среден огън. Отворете капака и внимателно смесете соса кимчи с бульона. Опитайте се да запазите разпределението на съставките. Добавете нудлите и гответе още 3-4 минути.


Стъпка 5 - Сервиране


След като нудлите се сварят, ястието е готово за сервиране. Гарнирайте със зелен лук. Можете да добавите слайс чедър (по желание). Остатъчната топлина ще разтопи сиренето при сервиране. Насладете се на корейската армейска яхния Пуде чиге с гарнитура задушен ориз.

bottom of page