top of page
  • Team BKNews

Над 200 автомобила се сблъскаха в Китай


Един човек почина по време на масово струпване на над 200 превозни средства в централния китайски град Zhengzhou в сряда.


Струпването е станало на мост, обвит в гъста сутрешна мъгла, която довела до сблъсъка на много превозни средства, съобщава медията The Global Times.


Снимки от мястото показват дългия многолентов мост, простиращ се през полета и Жълтата река, осеян с превозни средства, наблъскани едно до друго. В купчината могат да се видят автомобили, товарни камиони и други.


Много шофьори и пътници са били блокирани в колите си, според The Global Times. На мястото на инцидента са изпратени аварийни екипи и пожарни спасители, включително персонал от пътната и здравната служба.


Един очевидец каза пред The Global Times, че струпването се простира на няколко километра и че влагата по моста прави пътя особено хлъзгав.

В някои райони тази сутрин видимостта е била само 200 метра, според Ройтерс, позовавайки се на местната метеорологична агенция. Няколко часа след струпването полицията издаде предупреждение колите да не преминават по моста заради мъглата:

През зимата температурата е ниска и често има гъста мъгла - публикува пътната полиция в официалния си акаунт в Weibo.

Беше напомнено на водачите да намалят скоростта, да използват светлините си и да напуснат опасните зони възможно най-бързо.


Надлезът свързва Zhengzhou с град Xinxiang. Полицията затвори моста по време на спасителните операции, като движението беше възобновено по-късно същия следобед.


Източник: CNN

bottom of page