top of page
  • Team BKNews

Zheng Shuang отговаря на обвиненията, че е майка на две деца и поискала да бъдат абортирани

Актуализирано: 20.02.2021 г.


Zhang Heng, бившият приятел на актрисата Zheng Shuang, станала известна с ролята си в Love O2O, разкри, че тя е майка на две деца и от сурогатна майка поискала да бъдат абортирани преди раждането им.

Той написа:

Както виждате, отново бях сложен в черния списък в търсенията. През изминалата година ненужни клевети и кибер атаки се появиха отново в интернет. Семейството ми се чувства много безпомощно заради личните ми проблеми. Те са изтощени и не могат да живеят нормално. В резултат, не можем да се съберем и аз се чувствам наистина некомфортно.
Осъзнах, че вече не мога да бъда щраус и да заравям главата си в пясъка, защото не съм единствения човек, който се сблъсква с проблема, но и ценното ми семейство също. Реших, че няма да мълча, за да защитя семейството си и да изясня някои факти.
Слуховете, които се разпространяват в интернет, че съм измамил, взимал заеми и укривал дългове и съм избягал в САЩ с пари, са само слухове. Кълна се, че никога не съм правил тези неща.
В САЩ съм, но причината защо аз и семейството ми сме в САЩ от повече от година е, че трябва да защитаваме и да се грижим за два млади и невинни живота. Да останем в САЩ, е ситуация, която просто не можем да избегнем.
Наел съм адвокат да се справи с всички проблеми, свързани с това, и вярвам, че фактите ще станат ясни, както в китайския, така и в американския съд.
Накрая, умолявам медиите и публиката, които имат някакво чувство за справедливост, да разпознаят истината и да не вярват на слухове в интернет.

Постът му е във връзка със слуховете в китайската социална мрежа, че е мамил хора, заемал е пари, използвайки името на актрисата и е избягал в САЩ, за да не изплаща дълговете си. Двамата също започнаха компания заедно, а допълнителен слух беше, че е избягал с парите за компанията, след като са се разделили през декември 2019.Zhang Heng също така качи снимка на него с две деца пред дома им в САЩ. След това, което сподели, негов приятел качи актовете за раждане на децата, като и в двата се посочва за майка Zheng Shuang - едното е родено чрез сурогатна майка в Колорадо, а другото - в Невада. Въпреки че все още няма окончателно потвърждение, че децата са нейни, информацията от актовете съвпада както със Zhang Heng, така и с бившия й приятел.Влошавайки ситуацията, два аудио записа излязоха наяве. В първия говорят само бащите на Zheng Shuang и Zhang Heng:

Бащата на Zheng Shuang: Това, за което говорим сега, е какво ще правим с децата. Обсъдихме...не ги искаме. Заради ситуацията, двамата се разделиха, няма кой да ги отгледа. Просто кажи на болницата да ги изостави.

Бащата на Zhang Heng: Не можем да направим това. Мислиш ли, че е така просто?

Бащата на Zheng Shuang: Не, казвам, че просто може да им кажеш: ако е възможно, изоставете ги...

Бащата на Zhang Heng: Това е нелегално в Щатите, знаеш ли?

Бащата на Zheng Shuang: Тогава какво ще правиш? Трябва да направим...

КРАЙ НА ПЪРВИ ЗАПИС


Във втория запис вече се намесва както майката на Zheng Shuang, така и самата актриса:

Бащата на Zhang Heng: Не мога да бъда като двамата. [Zhang Heng и Zheng Shuang].

Бащата на Zheng Shuang: С тези две...Думите не могат да ги съберат. Ако не могат да се сдобрят, не можем да задържим двете деца.

Бащата на Zhang Heng: Какво имаш предвид с това, че не можем да ги задържим? Не е проблем, който можем да разрешим сега.

Бащата на Zheng Shuang: Какво може да се направи за осиновяването в САЩ?

Майката на Zheng Shuang: Консултирахме се с адвоката за това. Ние...

Бащата на Zhang Heng: Какво означава осиновяване в САЩ? Не схващам.

Zheng Shuang: Наистина. И ние не схващаме идеята. Затова когато разбрахме за това, помислих над въпроса сама. Бях наистина ядосана и исках да попитам Zhang Heng за това. Сега, след като знае, има неща, които иска да направи относно това. Но първо, помогнете да разрешим проблема. Какво ще правим с децата? Бях нервна тогава, искам да кажа, че трябва да поемем отговорност за стореното.

Бащата на Zhang Heng: Разбирам какво казваш. Каквото и да е казал Zhang Heng, аз няма да го кажа. Той каза, че има такова нещо...

Бащата на Zheng Shuang: Попитай американците. Те трябва да знаят. Те имат това [аборт].

Zheng Shuang: Наистина ли не могат да се абортират тези деца? По дяволите, толкова е досадно.

Бащата на Zheng Shuang: Ако не могат да се абортират, дай ги за осиновяване.

Майката на Zheng Shuang: Логиката ни е такава. Консултирахме се с адвоката, тъй като са замесени два живота и не могат да се абортират. В чужбина дори не са на шест месеца, а само на три. Някои няма да позволят аборт. Все още има един начин, бебетата още не са зрели. След като двамата не са заедно, потенциалната вреда за двете страни е огромна. Така че, според нас, не ги запазвайте. Другият начин е да ги дадете за осиновяване. Остави ги да се родят, а после ги дай на друг. Тогава и двамата ще бъдете забравени.

Бащата на Zheng Shuang: Ще определим някакви изисквания за човека, който ги приема. Какви изисквания имаме?

Zheng Shuang: Не мисли само за намиране на приемно семейство...

Майката на Zheng Shuang: Може би организация ще иска пари, за да ги вземе.

Zheng Shuang: Ако трябват пари, за да говорим с организация, тогава ще ги похарчим.

Майката на Zheng Shuang: Никога няма да видиш децата. Да кажем, че някой ги осинови. Хората, които ги осиновят, няма да искат децата им да пораснат и тогава изведнъж да кажат: "вие сте истинските ми родители". Ако децата са на 20 и тогава истинските родители дойдат да ги търсят, приемните ще са ги отгледали за нищо.

КРАЙ НА ВТОРИ ЗАПИС


В отговор на всичко това актрисата Zheng Shuang написа:

Това е много тъжно и лично нещо за мен. Не исках да говоря за това пред всички, но проблемът беше разкрит малко по малко със скрити мотиви. След като мислех дълго време, нямах друг избор, освен да отговоря, въпреки че не искам окупирам публичните ресурси.
По предходната година юридическите екипи в Китай и САЩ никога не са се отказали от защитата на законните права и интереси на мен и семейството ми, нито са се отказали от усилията за комуникация и посредничество помежду си. В правните процедури на Китай обаче многократно ни отказваха и не искахме да бъде нарушена поверителността ни. В съдебния процес в САЩ, аз защитих правата си.
Като личност в ентъртейнмънта, съм наясно със сериозността и необходимостта от епидемична превенция в страната ни. Не съм нарушила законите на страната на китайска земя и уважавам всички закони и регулации, когато съм в чужбина. Ако цялата тази непотвърдена информация изисква публичен отговор от моя страна, това е най-искреният ми отговор.


Нещата обаче бързо ескалираха след разкритията и марката "Прада" се отказа от Zheng Shuang като тяхно рекламно лице, а CCTV News, Китайската централна телевизия, изразиха позиция:

Преди имаше случай на сурогатна майка, която иска да върне "'мърча"', след това определена известна личност, която беше заподозряна, че има деца чрез сурогатство, и която иска да изостави отговорността да ги отглежда. Още по-възмутително е да чуем тази личност да казва: "'Дори не мога да се оттърва от тях, толкова съм раздразнена!" на записа.
Сурогатното майчинство е изрично забранено у нас и пренебрегването към живота е отвратително: в предпочитането на момчета, сурогатните майки, носещи момичета, са застрашени от това да им поискат аборт, ако плодът е дефектен, също има вероятност да бъде абортиран. В крайна сметка законът не може да толерира такива неща, а моралът също!

Централната комисия за политически и правни въпроси пък също откликна на случая:

Като китайски гражданин, защото сурогатното майчинство е забранено в Китай, намираш вратичка в закона, и бягаш в Америка. Това е абсолютно неподчинение на закона.
Като родител, когато връзката ти е добре, избираш да отгледаш децата, а когато връзката се разтрогне, ги изоставяш. Това абсолютно не е индивидуално.
Като публична фигура, се отклоняваш неконтролирано, подритвайки границата на законите, поставяйки тези нечувани виждания за живота, където всеки може да ги види, съсипвайки публичния морал. Това абсолютно не е невинно.

Източници: Koreaboo, Weibo, Daily C-pop etc.
Commentaires


bottom of page