top of page
  • bknsashka

YouTube в Южна КореяСпоред 'Playboard', Южна Корея е дом на 97,934 YouTube-ра, които печелят добри пари от техните видеа. Това означава, че един на всеки 529 човека печели от YouTube, при население от 51.78 милиона души.


YouTuber, който е категоризиран като способен да избира реклами за печалба в своите видеоклипове, е някой, който има над 1000 абонати и общото времетраене на видеоклиповете му е приблизително 4000 часа годишно.В сравнение с Южна Корея, в САЩ един на всеки 666 души печели от видеоклипове в YouTube. Съединените щати са дом на 496, 379 ютюбъри, които печелят от своите видеоклипове, при население от над 331 милиона.


В Индия един на всеки 3633 души печели от видеоклипове в YouTube. В Бразилия съотношението е един на всеки 892 души, а в Япония съотношението е един на всеки 815 души.


Беше отбелязано също така, че малкото държави, чиито съотношения са регистрирани като по-високи от Южна Корея, са или малки островни държави, или микродържави с много по-малко население като Вирджинските острови или Андора.


За Южна Корея това също означава, че пазарът на YouTube се е превърнал в ожесточено конкурентен Червен океан [индустрия], повече от всякога в историята. През 2019 г. „YouTuber“ беше третата най-предпочитана професия, изброена от децата в начално училище. От друга страна, проучване на Корейската комисия за комуникации, проведено миналата година, също така установи, че 92,6% от хората са гласували за „YouTube и създатели на съдържанието“, които имат най-негативно влияние върху децата и образованието. 

Според най-новата класация на Seoulspace топ 10 най-известни [според абонати] YouTube-ри в Южна Корея са :


1. Boram Tube Vlog - 26,796,433+ абонати


Съдържание: Ежедневни влогове


2. JFlaMusic - 16, 9 милиона абонати


Съдържание: Кавъри на песни/Музика3. Jane ASMR - 11,7 милиона абонати


Съдържание: ASMR, mukbang4. With Kids - 10,1 милиона обонати


Съдържание: Детски игри5. Twin Roozi - 9, 69 милиона абонати


Съдържание: Mukbang6. SeoeunStory - 8,54 милиона абонати


Съдържание: Разнообразно


7. Hongyu ASMR - 7,54 милиона абонати


Съдържание: ASMR, mukbang8. Sungha Jung - 6,6 милиона абонати


Съдържание: Кавъри на песни/Музика


9. PONY Syndrome (позната още като PONY's makeup) - 5,83 милиона абонати


Съдържание: Влогове, Грим уроци10. Hamzy - 5,64 милиона абонати


Съдържание: Mukbang, Готвене, ASMRНе трябва да ви изненадва това, че половината от най-следваните YouTube-ри снимат ASMR или Mukbang видеа, тъй като точно това съдържание е доста предпочитано не само в Южна Корея, но и по цял свят.


Източници: AKP BUZZ, Seoulspace

Comments


bottom of page