top of page
  • Team BKNews

“Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” приключва след 13 години излъчване


На 18 юли Star Today съобщиха, че последният епизод на “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” ще бъде заснет на 19 юли. По-рано Yoo Hee Yeol беше обвинен в плагиатство и певецът и текстописец по-късно призна, че нецеленасочено е плагиатствал от “Aqua” на Ryuichi Sakamoto. Yoo Hee Yeol заяви:

Тъй като е музикант, когото уважавам и от когото съм бил повлиян най-дълго време, написах песента по подобен начин, по който подсъзнателно е останала в паметта ми. Когато песента беше пусната, смятах, че е изцяло мое творение, но трябва да призная подобието между двете песни.

След това, след още няколко обвинения, разпространени в онлайн общности, беше съобщено, че Yoo Hee Yeol смята да се оттегли от шоуто си.


В отговор източник от KBS заяви:

Относно оттеглянето на водещия Yoo Hee Yeol от шоуто продуцентският екип на “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” ще пусне изявление скоро.

Компанията на Yoo Hee Yeol пусна следното изявление:

Здравейте, Yoo Hee Yeol е.
Първо, още веднъж искам да поднеса искрените си извинения за това, че причиних умора на хората за дълго време заради скандала ми.
Молим за щедрото ви разбиране, че решението относно дейността ми беше отложено, тъй като много хора, включително продуцентският екип, с когото работя, имаха нужда да се подготвят.
След като видях как многобройни случаи се появяват, за първи път размишлявах върху себе си. Мисля, че най-разстройващото беше да чуя, че изминалото време сякаш се усещаше отречено. Беше до такава степен, че не мога да си представя колко голяма е загубата.
Имаше част от сегашните обвинения за плагиатство, с които ми беше трудно да се съглася. Много от обвиненията може да са индивидуални гледни точки или интрепретации, но ми е трудно да ги приема. Ще се наблюдавам по-стриктно, за да не стане отново подобен скандал.
Планираме да завършим “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” след края на 600 епизод. Искрено изразявам благодарността си на многото хора, които са ценели шоуто за дългия период от 13 години и три месеца. Искрено съм благодарен на продуцентския екип и персонала за това, че работиха упорито до края.
За да намалим щетите за шоуто и екипа, планираме да снимаме финала тази седмица. Ще дам най-доброто от себе си, за да изпълня останалите си отговорности, така че да няма допълнителни щети.
Ще използвам времето, за да размишлявам за това къде съм сега и какво е останало да направя, без да се обръщам. Още веднъж се извинявам, че причиних тревога на всички хора, които ценят музиката. Накрая: свеждам глава в знак на благодарност към всички, които ми се довериха и които ценят мен, който не е перфектен, от дълго време.

Продуцентският екип написа:

Водещият Yoo Hee Yeol разкри официалното си изявление, че се оттегля от шоуто. KBS ще приеме намерението му. Излъчването за юли 2022 г., за което са избрани участници и кандидатури за посещение на шоуто, ще продължи нормално и след това “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” ще спре излъчването.
Определихме, че намерението на Yoo Hee Yeol да се оттегли от шоуто беше решение, взето след искрено и внимателно обмисляне, че изборът е правилен за KBS, екипа и зрителите, така че решихме да го уважим.
За изминалите 13 години “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” работи упорито, за да предоставя удоволствие и винаги да бъде източник на сила за хора, които мечтаят да правят музика, и за хора, които обичат музиката.
Изказваме нашите дълбоки думи на благодарност за всички зрители, които са харесвали “Yoo Hee Yeol’s Sketchbook” досега. Няма да забравим 13-годишната ви неизменна любов.
Благодарим.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page