top of page
  • Sakura

Акциите на YG Entertainment и SBS паднаха след отмяната на “Joseon Exorcist”


Отмяната на “Joseon Exorcist” се отразява върху фондовия пазар. На 26 март беше съобщено, че излъчването на драмата се спира окончателно. По-рано тя беше разкритикувана за изкривяване на историческата истина, както и за проблемни изобразявания на няколко важни корейски исторически личности. Можете да прочетете повече тук:
Според Korea Exchange, общата пазарна стойност на YG Entertainment и SBS е била 1.2297 трилиона вона на 26 март. На 22 март, в деня на премиерата на драмата, общата пазарна стойност на двете компании пада на 1.3014 трилиона вона, което означава, че сумата е спаднала с 71.6 милиарда вона до 26 март.


YG Entertainment е компанията майка на YG STUDIOPLEX, продуцентската компания зад “Joseon Exorcist”, и SBS е излъчващата такава. През този период цената на акциите на YG Entertainment пада с 5,63%, а на SBS с 5,24%. Другото дъщерно дружество на YG Entertainment YG PLUS също отбелязва спад от 2,64%.


Тъй като снимките на “Joseon Exorcist” са били завършени на 80 процента, драмата ще претърпи загуби за разходите си, които се равняват на 32 милиарда вона. Hong Se Jong от Shinhan Investment изчислява, че SBS ще понесат загуби от 7 милиарда вона, ако останалите 14 епизода останат неизлъчени.


Има опасения, че отмяната на „Joseon Exorcist“ може да бъде само първата от повече, които предстоят. Предстоящата драма “Snowdrop” с Jung Hae In и Jisoo от BLACKPINK също е заподозряна в изкривяване на историческата истина, за което можете да прочетете повече тук:Източник: Soompi

bottom of page