top of page
  • Sakura

Yang Zi за “The Golden Hairpin“:“Моля, не отхвърляйте драмата ни толкова рано, ще работя усилено“

Актуализирано: 26.08.2020 г.


Откакто китайската драма “The Golden Hairpin“ с Yang Zi и Kris Wu в главните роли беше обявена през ноември миналата година, проблемите около продукцията не спират да нарастват.


Първото нещо, което предизвика разделение между феновете, е свързано с т.нар. “top billing“. Когато името на един актьор е написано преди името на друг актьор, който също участва, това значи, че на него се отдава по-голямо значение. Yang Zi има голям опит в драмите и е популярна сред аудиторията, но същото важи и за Kris Wu, въпреки че има по-малко проекти като актьор. Освен това предстоящата драма е базирана на книгата на Ce Ce Qing Han "Memoirs of the Golden Hairpin", в която акцентът е върху женския персонаж, но според почитателите на Kris Wu на първо място трябва да е този, който е предвиден от договора.


На 16 ноември, по време на събитие с Yang Zi, тя е попитана от репортерите какво мисли по въпроса, на което отговорила, че е просто актриса и не се интересува от класирането. Вероятно за да избегнат още дебати, при обявяването на сериала Yang Zi и Kris Wu не са тагнати в поста, а вместо това те поздравили персонажите, които ще изиграят, от собствените си профили.Yang Zi: Здравей, Li Shubai.

Kris Wu: Здравей,  Huang Zixia.

Пост на мениджъра на Yang Zi, който сега е изтрит, гласи: “Дай най-доброто от себе си, слушай съдбата.“ Мениджърът пък на Kris Wu написал:

Сегашното ти Ти, най-важното нещо е все още скъпото ти Ти. Бъдещето Ти на екрана. Успехът ти няма да дойде лесно и много ще зависи от саможертвите на други хора. А що се отнася до куража, гледайки отвъд, неприязънта към опонента ти, респекта ти за колаборация – всичко надминава направените саможертви.

Много хора смятат, че това е във връзка с класирането.


Междувременно се появяват и твърденията, че актьорите са получили “Ин-ян“ сценарии (това означава, че има два сценария – единият, който е оригинален, и друг, който е с допълнителни сцени, след което екипът взима сцените и от двата сценария и прави завършен проект от тях), както и, че Kris Wu има повече сцени.

Наскоро беше пуснат и официалният постер, заради който всички спорове започнаха отново, тъй като Kris Wu е отляво, а Yang Zi е отдясно.


След това в социалната мрежа се появява снимка на Yang Zi, на която се вижда, че се е върнала в Пекин, довеждайки до мнения, че не е отдадена на работата си.


Причината, заради която се е върнала обаче, е медицински преглед.

На 6 юни Yang Zi написа пост в Weibo, който е свързан с драмата ѝ и нейните мисли за случващото се:

Изминаха 7 месеца, откакто започнахме да снимаме “The Golden Hairpin“ и имаме само още един месец, докато приключим. Тази драма олицетворява упоритата работа и потта на много хора, тя е сърцето на целия ни екип. Въпреки че не знам как ще се получи крайният продукт, от момента, в който получих сценария досега, всеки човек от екипа и аз работихме сериозно върху драмата.
Нещата обаче се случват срещу нашите желания. Напоследък, поради драмата ни, която отново се обсъжда от всички, много неща, които не трябва да се оспорват, станаха противоречиви. Много проблеми, за които сме постигнали консенсус, отново се превърнаха в проблем. Сценарият, класирането, промоциите и дори отиването ми вкъщи за преглед се превърнаха в проблем. В интернет има все повече и повече негативни новини, свързани с драмата и екипа, за които вече не мога да мълча.
Аз съм актриса. Най-важната ми задача е да създавам. От деня, в който подписах договора и отидох на снимачната площадка, станах отговорна за Huang Zixia (героинята ѝ) и този проект. Винаги в ума ми са били задълженията на актьора да взима изпълнението и креативността насериозно и да се стреми да върши работа, която да удовлетворява всички. Оставям диспутите извън драмата на екипа. Вярвам, че продукцията ще се придържа към духа на договора и правилно ще се справи със следващите действия.
Така че се надявам, че никой няма да бъде засегнат от хаотичните новини, вярвам в нашето най-сериозно отношение към създаването. Когато за първи път се срещнах с режисьора Lam Yuk Fan през август миналата година, се съгласихме да направим добра драма. Графикът на снимките е тежък и всички са невероятно уморени. Режисьорката Lam Yuk Fan отговаря за шегите, за да поддържа атмосферата оживена, а в екипа имаме много приятели. Започваме да работим в 4 часа сутринта и да се усмихваме с тъмни кръгове под очите.
Моля, дайте на драмата ни още малко време, не отхвърляйте драмата ни толкова рано, ще продължа да снимам добре всяка сцена и ще работя усилено, за да направя “The Golden Hairpin“ още по-добър. Очаквам скоро да се видя с всички.

Драмата разказва за Huang Zixia, която помага на баща си в разрешаването на убийства. Когато е на 17 години обаче, тя е обвинена, че е убила семейството си, за да избяга от уреден брак. Тогава тя трябва да използва уменията си, за да изчисти името си. Huang Zixia иска помощ от принца Li Shubai, като в замяна на свободата и живота си тя се съгласява да отиде под прикритие като негов евнух, а да спре сериен убиец и да отмени проклятие, което заплашва да унищожи живота на принца. Скоро годеницата на Li Shubai изчезва, а Huang Zixia има една единствена улика – златна фиба.

Въпреки всички дилеми около драмата, очакваме нещо интересно – още повече, че Lam Yuk Fan вече се е доказала в режисирането с успешни проекти като Love and Destiny, Eternal Love, Love O2O и други.

Comments


bottom of page