top of page
Team BKNews

Yang Hyun Suk обвинен в заплашване на информатор по случая на B.I, свързан с наркотици


На 7 юни беше съобщено, че отделът по насилствени престъпления на Централната окръжна прокуратура на Сеул е повдигнала обвинение на B.I за нарушаване на Закона за контрол на наркотиците и други на 28 май. В същия ден Yang Hyun Suk беше обвинен в отмъщение със заплашване. И за двамата обвиненията са повдигнати без задържане.


B.I беше заподозрян в закупуване на марихуана и LSD (нататък в статията наричан като А) от познат през 2016 г. и в употребяването им. Той призна някои от подозренията, а през февруари 2020 беше съобщено, че е тестван отрицателно след тест за употреба на наркотици. Yang Hyun Suk е заподозрян в убеждаването и заплашването на А през 2016 да промени изявлението си относно закупуването и използването на нелегални наркотици и опити да покрие разследването. А промени показанията си и тогава B.I първоначално беше оправдан.


А твърдеше, че разследването на B.I е било покрито заради връзки между полицията и YG Entertainment и заяви, че полицията не го е разследвала дори когато е видяла доказателство във връзка с наркотиците. А твърди, че Yang Hyun Suk стои зад прикриването.


А докладва случая на Комисията за борба с корупцията и гражданските права през юни 2019 г. и комисията прехвърли данните на прокуратурата. Провинциалната полиция Gyeonggi Nambu изпрати BI и Yang Hyun Suk до Окръжната прокуратура на Suwon миналата година през април с препоръка за повдигане на обвинение и след това делата бяха прехвърлени в Централната районна прокуратура на Сеул, където разследваха делата за приблизително една година.


Yang Hyun Suk категорично е отрекъл твърденията, но прокурорите са решили да поддържат обвиненията, след като са разпитали „А“ и Yang Hyun Suk


Първото изслушване на Yang Hyun Suk ще се проведе на 25 юни, а на B.I’s - на 9 юли.


Източник: Soompi


Comments


bottom of page