top of page
  • Sakura

Yamy разкрива, че е тормозена от шефа си, звездите изразяват подкрепата си към нея


Yamy, бивш член на Rocket Girls, пусна дълго изявление в Weibo с твърдения, че е жертва на вербален тормоз от страна на шефа си Xu Ming Chao от известно време.

Твърденията й бяха подкрепени с аудио записи като доказателство за жестоките думи, използвани срещу нея, по време на работни срещи.

Ето какво гласи изявлението:

Какво съм аз?
Още от Produce 101 винаги в мрежата са използвани думи като грозна, по-възрастна и така нататък, за да ме опишат. Като изпълнител, няма как да не бъдеш съден от другите. Някои ще те хвалят, докато други ще те критикуват. Щях да излея чувствата си в песен и се надявах да се защитя чрез работата ми и да се утвърдя там. Но самоувереността, която дълго изграждах и с много трудности, беше разбита напълно преди три месеца. Шефът, на който някога вярвах и се уповавах най-много, г-н Xu Mingchao, беше извикал всички, за да ме унижат на срещата, казвайки, че съм толкова грозна, че не може да го понесе, че съм безполезна, принуждавайки участниците да се съгласят с гледната му точка…когато чух, че колегите са поели риска да запишат това, се почувствах толкова объркана. През изминалите две години си носел маска, само за да се разбираш с мен? Съжалявам, сериозна съм.
Защо?
Не съм била инатлива и ме беше страх дори да спомена за основна необходимост. Свикнах да не се крия вкъщи и да плача до зори без причина, свикнах да не чета текста си с треперещи ръце, свикнах да не искам да избягам, когато чуя гласове…Сега разбирам, оказва се, че тези ”симптоми” са от доста време, повече от тези три месеца.
От доста време насам това, което изпитвах, ми изглеждаше като безкраен кръговрат. Поведението на г-н Xu към мен винаги се люшкаше в двете крайности:
”Имаш състезателен дух и трябва да си уверена в себе си.”
”Не си заслужаваш, наистина не си заслужаваш.”
”Определено ще станеш известна чрез работата си, абсолютно те подкрепям!”
”Първо трябва да ме направиш щастлив, преди да споменаваш някоя от нуждите си.”
Изминаха се две години на такива кръговрати - потискането и тези обвинения ме депресираха изключително много, а обещанията ми даваха надежда отново. Мислех си, че ако наистина има проблем, тогава вината е моя и не се справям достатъчно добре. Сега като се замисля, страхът и ниската самооценка ми позволиха да избегна избирателно отдавна съществуващата вреда, на която бях подложена, и също ме накара да живея в самосъмнение постоянно. Родителите ми също са тъжни, приятелите ми са разтревожени, а феновете ми са разочаровани. Мразя това, че изглеждам като страхливка. Казах достатъчно, вредата ще спре тук.
Така че изпратих писмо, за да терминирам договора си. Но ти ми отговори с тези осем думи: ”Разбирам ситуацията, не отивай да си търсиш смъртта.” Все пак ти също си баща на младо момиче. Как може да използваш думата смърт толкова небрежно, за да заплашваш нечия друга дъщеря?
Ти си шефът, аз съм служител. Може би няма да спечеля и една десета от твоите хиляди в живота си, но това не значи, че работата ми е по-евтина от твоята. Може би външният ми вид не пасва на естетиката ти, но не значи, че можеш да рушиш достойнството ми. Може да си ме подкрепял в миналото, но не значи, че можеш постоянно да ме обиждаш и да ме караш да гния. Не съм нито зрител на изпълнението ти тип ”командорещ изпълнителен директор”, нито марионетка по твоя милост. Любовта и куражът ми никога няма да бъдат твои, за да можеш постоянно да ги унищожаваш, ще ги защитавам!
От сега нататък съм отговорна за себе си докрай.
Не съм неважна. Аз съм най-важната.

А ето и записа, който служи като доказателство за вербалния тормоз, преведен на английски:


По-късно изпълнителният директор на JCU Entertainment изтри всичките си постове в профила си в Weibo, без да коментира случилото се.


Междувременно много звезди изразиха подкрепата си към YAMY, някои от които:


Другите членове на Rocket Girls:


Meng Meiqi: Пазя ти гърба.
Wu Xuanyi: Класиката си е класика. Невъзможно е да се копира.
Yang Chaoyue: Ти си най-красивата. Всеки, който те обижда вербално, е мой враг. Не се притеснявай, сестрите ти винаги ще бъдат тук. Ако не знаете как да я оцените, я пуснете. Не използвайте шаблонни стандарти, за да съдите красотата на уверено момиче.
Duan Aojuan: За да предадеш бъдещето си в ръцете на партньор, трябва да има доверие, да си изпълнена с очакване, да има желание да се развивате заедно. Но ако партньорът ти не те оценява, забрави. На практика мечтите са безмилостно потъпкани! И психическото ти здраве е изтормозено! Сериозно, толкова съм ядосана, че ръцете ми треперят! Предупреждавам те да не тормозиш лидера ни! Yami, не се страхувай, ще те държа! Заслужаваш повече!!!
Lai Meiyun: Ти си най-уникалната Yami във вселената.
Zining: Красотата не може да бъде оценена от този човек. Има много хора, които те обичат. Винаги ще те защитаваме.
Sunnee: Yami, ние определяме красотата си. Ти си най-добрия лидер на Rocket Girls. На всички не ни е било лесно. Надявам се да сме в добро здраве и да сме щастливи всеки ден. Пазя ти гърба. Правенето на музика винаги е било нещо, което съм обсъждала с теб. Ще те чакам. Няма да коментирам останалото. Добрите хора биват възнаградени с добро, а лошите хора получават лоши награди.
Li Ziting: Ya, ти си уникалният ни лидер! Завинаги, скъпа моя Ya!
Fu Jing: Ти си най-добрата, Yaya, най-красивото момиче, най-умното. Ще те подкрепям докрай!
Xu Mengjie: От сега нататък бъди щастлива само за хората, които те обичат и ценят. Не свеждай глава пред зли хора. Ти си скъпоценността на всички. Перфектният партньор. Няма да позволя на други да те наранят. Ако другите не те ценят, сестрите ти ще те оценят.
Zhang Jiani: Да коментираш външния вид на хората и как се обличат. Всеки на тази земя е уникален, ако женската красота все още се оценява според праволинейните ти разбирания, тогава ти трябва да размишляваш. Мисля, че си много красива. Наистина красива.

Huang Zitao: Да критикуваш хората зад гърба им и дори да бъдеш записан – това само показва колко отвратителен човек в компанията си. Да основеш компания? Да бъдеш шеф? Да печелиш пари? Заслужаваш ли го? Само това?????? Тогава защо си подписал въобще договор с нея? Тези компании и хората, които изпращат хората в състезания, разчитайки само на късмета си и чакайки парите да дойдат и дори тези, които подписват договори, само след като са избрани. Тези, които държат договорите в ръцете си и съсипват младините на хората, чакайки само да получат неустойките от терминирането на договора – ако видите това, говоря за вас. Има много отвратителни неща, които не знаете за тази индустрия, но възмездието ще дойде.

Източници: Daily C-pop, Weibo

Comentarios


bottom of page