top of page
Sakura

Y2K красота: никой не я владее по-добре от к-попа


Y2K вълната официално заля целия свят и модните трендове. Сладкото и цветно усещане от ранните години си проправи път и в Сеул, Южна Корея, и в музикалните видеа за хитови к-поп песни, като "Dumb Dumb" на Somi, "You Can't Sit With Us" на Sunmi и "Weekend" на Taeyeon са солидно доказателство за това.


К-поп звездите връщат Y2K естетиката в косите си, грима си и маникюра си. Много визии от миналото се завръщат, че чак е трудно да ги проследим, но някои от любимите ни включват бебешки плитки, черен лак и грим с блясък.


Дори Eunkyung Park от Unistella може лично да удостовери нарастващата популярност на тенденциите за красота Y2K в Корея и я подсили с творенията си за Blackpink, DPR, Somi и Sunmi. Базираният в Сеул маникюрист започва да работи в индустрията през 2 000-те години. Тогава маникюрът е към по-консервативната и семпла страна на Сеул.

Ерата на рисуването на нокти тъкмо започваше тогава. Ние маникюристите бяхме затруднени малко да открием какво можем да правим, без да се притесняваме прекалено какво ще кажат хората. Харесва ми как сега Y2K е тренд, така че можем да опитваме различни неща върху ноктите, без да бъдем съдени.

Но к-поп групите в началото на 2 000 г. като S.E.S., Fin.K.L, Baby V.O.X и SHINHWA опитват приблизително същите неща, които сега виждаме в косите и грима им, като кичури, ярки сенки в пастелни цветове и аксесоари за коса. Продължете да четете, за да разберете как к-поп звездите внасят промени в тези Y2K трендове.


Нокти в стил Y2K

Въпреки че с рисуването на нокти не е било експериментирано както в днешно време, к-поп звездите се вдъхновяват от Y2K мотиви за маникюра си като градиента в сърцето на "Реактивните момичета", дизайни тип Polly Pocket и шахматни шарки.


Всичко това може да бъде видяно при Sunmi (горе вляво), както и при Yeri от Red Velvet (горе вдясно) и Taeyeon (долу вляво). Soyeon от (G)I-DLE, която е долу вдясно, използва модата още по-смело с 3D украшения.


Бебешки плитки

Днешните момичета от попа връщат важна прическа от миналото. Преди харесвани от Бритни Спиърс, Кристина Агилера и Дженифър Лопез, бебешките плитки сега са съчетани с по-елегантни стилове в настоящия к-поп свят, както виждаме при J от STAYC, Onda от Everglow, Joy от Red Velvet и Jennie от Blackpink


Световното възраждане на малки плитки, които обграждат в рамка лицето, може да се дължи на това, че се поддържат лесно. Можете да постигнете този вид за по-малко от 10 минути. Само трябва да разделите косата си на път, преди да сплетете малки кичури коса от всяка страна.


Ярък пастелен грим

Сенките в мразовити нюанси от по-рано се връщат с по-ярък оттенък. Ако погледнете отблизо клепачите на New от The Boyz, ще забележите тънки ярки бебешки сини сенки по вътрешните ъгли. Под него със същия замечтан оттенък е Taeyeon. Отдясно Mark от NCT Dream и Taehyun от TXT залагат на дръзко розово в цвят на дъвка.


Гримьорите съветват първо да сложите праймър, преди да нанесете пигментирани сенки.


Пиърсинг на устните

Пиърсингът на устните изчезна за известно време, тъй като пръстените за нос и вертикално подредените обеци станаха по-предпочитани. Jamie смело връща лицевия пиърсинг обаче. К-поп звездите обикновено експериментират с фалшиви пиърсинги, но изпълнителката на "Apollo 11" наистина е минала под иглата за сребърен такъв. Ако не сте готови за истински, лесно може да се сдобиете и с безболезнен блясък около устните си.


Черен лак

Въпреки че повечето от трендовете, завладяващи к-попа, клонят към многото цветове, по-тъмните и остри изяви на поп-пънка от 2000-те не трябва да се игнорират. Han от Stray Kids и Johnny от NCT 127 залагат на простичък оникс маникюр. Wendy от Red Velvet залага пък на ултра дълги и матирани нокти, докато Mark Tuan комбинира нещата с няколко нокътя, покрити в наситен, матов патладжанен лак, и други, покрити в драсканици.


Bubble плитки

Напоследък Y2K модата е важна естетика за HyunA. Ако една визия е кичозна и ексцентрична, то ще ѝ свърши работа. Тя например връзва електриковосинята си коса в плитки Bubble. Без значение от цвета или текстурата на косата ви, и вие може да ги направите.


Такива плитки работят с всеки тип коса и с повечето прически. В употреба влизат малките и тънки ластици, но по-широките и дебели стават за по-гъста коса и е по-малко вероятно да я оплетат.


Щом имате подръка правилните ластици, разделете косата си на две опашки и ги закрепете под всяко ухо. След това вземете още два ластика и завържете на около см под първите и другите две, за да направите първото балонче. За да стане в сферична форма, го издърпайте малко, за да не изглежда прекалено плоско. Продължете така до долу.


Блясък

Това щастие може да бъде намерено във формата на звезди и конфети като на Ryujin от ITZY горе вляво, като емотикони - Onda от Everglow горе вдясно - и овални диаманти като Handong от Dreamcatcher долу вляво. Kim Ji-beom от Golden Child също е използвал класическата форма само че върху веждите си за асиметричен диско ефект.


Най-хубавото е, че всяка частица е достатъчно голяма, за да се запази за бъдеща употреба. Само я махнете от лицето си внимателно с пинцета и я запазете за друг път.


Високи опашки

Как се казваше? Колкото по-висока опашката, толкова по-близо до рая? Както и да е, високите опашки взеха ума и на к-поп дамите. Dahyun от TWICE горе вляво и Somi долу вдясно поемат по отъпкания път. Seulgi от Red Velvet и Soyeon, от друга страна, оформят дългите си и дръзки опашки с бретони. Всеки е по-дълъг от следващия и често коса е увита около основата, за да скрие ластика. Ели Удс от Legally Blonde би била толкова горда.


Подредени шноли

Отдавна шнолите за коса са мода за к-поп звездите, но стилистите им имат нов метода да прибавят към вида. Вземете за пример Hyunjin от Stray Kids - в горния ляв ъгъл шнолите в сребърен цвят са наредени почти като на диадемите от началото на 2000-те.


Somi и Irene от Red Velvet в дясната колона превземат сцената с изрядно подредени и еднакви шноли, сякаш имат поява във филм на Мери Кейт и Ашли. Yeji от ITZY, от друга страна, добавя неонови акценти в абстрактната подредба.


За тези, които искат да добавят повече аксесоари за коса към рутината си, стилистите съветват да използвате естествените черти на лицето си като наставник за перфектната подредба. Ако искате да ги поставите по-високо на главата си като дамите горе, сложете шнолите на същата линия, на която са очите или веждите ви. Ако предпочитате да са зад ухото, се водете от скулите си за ориентир.


Неонови акценти

Като говорим за неон, к-поп звездите се отдават на флуоресцентно забавление с грима, боядисването и рисуването по ноктите. Всички визии изглеждат като Лиса Франк без делфините и малките животни.


Лесно можете да пресъздадете ексцентричната лаймова очна линия на Rosé. Отдясно е Yoon от STAYC - връхчетата на косата ѝ са в подобен зелен оттенък.


Под нея AleXa доказа, че няма такова нещо като прекалено много неон, с косата си в цвят на диня и устни в същия цвят, както и цветен тоалет.


Sorn от CLC, от друга страна, използва маникюра си, за да добави неонови пламъци.


Шноли пеперуди

Никой списък с Y2K мода няма да е пълен, без да споменем шнолите пеперуди. Вълшебният аксесоар за коса беше толкова популярен в ранните 2000 години, че се появяваше на модни подиуми, червени килими, музикални видеа и предавания.


За собствен Lizzie McGuire момент вземете пример от Ningning от Aespa, която ги е добавила към косата си като ефирна лента за глава, или от Miyeon от (G)I-DLE с цветни шноли пеперуди зад ухото.


Цепнати вежди

Малко или много свръхтънките вежди са останали в миналото, но цепнатите отново се появиха сред изпълнители като Soobin от TXT, San от Ateez и Taeyong от NCT. Това лесно може да бъде изимитирано, без да загубите косъмчета в процеса, чрез коректор с пълно покритие.


Джазови диадеми

За известно време диадемите изчезнаха, сякаш минаха от мода с финала на "Клюкарката". Сега, след като легендарният сериал отново е възобновен за поколение Z, диадемите също се върнаха към живот. IU, Sunmi, Jihyo от Twice и Monday от Weeekly са се появявали с такива, но никоя не опита с обикновена. Вместо това всяка следваща привлича вниманието все повече и блести още по-ярко.


Източник: Allure

Commentaires


bottom of page