top of page
  • Sakura

Xu Mingchao с изявления относно твърденията на Yamy, казва, че се извинява на всички, освен на нея


След като Yamy разкри, че е била вербално тормозена от изпълнителния директор на компанията си, предоставяйки аудио записи като доказателство, по-късно Xu Mingchao отговори на твърденията й чрез пост, озаглавен “Писмо до Yamy“. Ето какво гласи то:


Yamy, здравей, аз съм Ku.
Последният път, когато се срещнахме, беше преди 20 дена. Следобeд, на 1 юли, ти свърши работа и се върна в Пекин на този ден. Беше и първият ден, след като напусна Rocket Girls. Този ден ти последва Guo и каза, че си загубила договора с фирмата и искаш копие, за да го вземеш. Докато Guo копираше документа, ти седя в офиса ми за 5 минути. Дадох ти чаша с горещ чай и ти каза, че бързаш за преглед на зъбите и ще се видиш с мен в друг ден, за да хапнем. Никога не съм мислил, че този “друг ден“ ще стане толкова немислим.
След като си тръгна, осъзнах, че си дошла в компанията ни, само за да вземеш копие от договора. Толкова години работя тази професия и това ме накара да осъзная, че нещо не е наред. Но Guo ми каза, че като хора трябва да бъдем по-великодушни, дошла си да вземеш копие от договора – твое право е. Компанията може да ти даде копие от този документ, защото е задължение на компанията. Но в действителност няма нужда да съм дребнав човек, който не е щастлив и е притеснен.
Guo е добър човек.
Следобед, на 10 юли, компанията ни получи писмо от адвокат от твое име, в което искаш терминиране на договора. Бях изненадан, но, с намерението да разреша проблема, компанията ми и колегите ти споделихме някои гледни точки:
Първо, проблемът с терминирането е между компанията и изпълнителя, това е вътрешен проблем, няма нужда да става публичен и няма нужда да причиняваме каквато и да е вреда на репутацията на Yamy.
Второ, трябва да свършим тази работа бързо и да не бъдем твърде мудни.
Тези две точки по-горе – от 10 юли досега – са нещо, което и ти усещаш.
Но днес видях днешния ти пост в Weibo. Беше тренд в толкова много категории. Има много хора, които изразяват подкрепата си към теб. Мисля, че трябва да си много щастлива сега. Името ми също е в трендовете и се държат с мен немило, мисля, че това не е било намерението ти. Но тогава този инцидент стана публично достояние, “експлодиращ тренд“, до толкова, че не мога повече да контролирам ситуацията.
Ако единствената ти цел е да терминираш договора, тогава няма нужда да вдигаш такава огромна врява.
Постът, който си качила в Weibo – има три точки, върху които не се замислих:
1. Никога не съм мислел, че вътрешната среща на компанията, която се проведе в края на март, ще бъде записана от участник.
2. Не мисля, че човекът, който е записал аудиото, би го изпратил на теб.
3. Фактът, че би направила публичен целия запис и ще привлечеш огромно внимание. Детето, което ти е изпратило записа, сигурно трепери от страх сета. В бъдеще мисля, че никой няма да иска да й е приятел.
Трите неща, които споменах, са неща, които не съм могъл да си представя. Тези пет години в компанията, имал съм толкова много срещи и съм казвал толкова много неща, ако всеки път, когато сме имали среща…всяка дума, която съм казал…нещо ужасяващо е, като се замисля в детайли.
Yamy, сигурно си притеснена, че и аз ще направя някои неща, нали?
Като например да обработя част от записа от срещата на компанията…
Като например да обработя част от утежняващите думи, които си използвала в груповия чат в WeChat по време на работа...
Като например да те обсъждам пред еди коя си звезда, пред еди кой си служител от компанията…
Yamy, моля те, бъди сигурна, че няма да направя такова нещо. Двамата сме работили заедно толкова много години, трябва да знаеш границата, която имам като човек.
Yamy, може би един ден ще съжаляваш за всичко, което направи днес. Моля те, запомни, да правиш неща на всяка цена може да ти даде краткотрайно предимство, но няма да е стратегия, която може да издържи по-дълго. Надявам се, докато дойде този ден, да бъдеш добре, а аз ще бъда жив.
Ако мога да кажа още едно изречение, асистентката от компанията, която ти назначихме, колежката Xiao Juan – моля те, дръж се мило с нея. Защото искаше да терминираш договора с компанията ни, докато беше на работа винаги отказваше да й позволяваш да пипа нещата ти и дори се държеше с това бунтарско и студено поведение. Феновете ти не разбираха обстоятелствата и й я порицаваха, че не взима отношение, че е там “само за шоуто“. Тя е тази, която трябва да плаче до зори без причина, тази, на която й треперят ръцете, когато чуе гласа ти, човекът с труден живот.
Терминирането на договора е нещо, което зависи от закона. Първоначално това беше проблем, който можеше да бъде разрешен приятелски между нас, но сега е нарушен от този твой дълъг план да го превърнеш в тотална война. Ще те придружа.
Последно – пожелавам ти всичко най-добро във финалната поява в “We Are Blazing!”
Xu Mingchao написа и втори пост:
“Извинявам се! Аз съм шефът на средна възраст, който използа психологическа манипулация на работа.
Здравейте, аз съм Xu Mingchao.
От вчера досега размишлявах.
 Темата, която Yamy постна в Weibo, предизвика вълна от дискусии, най-вече за психологическа манипулация на работа (на интернет жаргон – pua на работното място - – 职场pua), за която научих едвам вчера.
Вчера отговорих на Yamy в писмо, постнато в Weibo. Повечето нетизени ме попитаха защо не съм се извинил. Очевидно съм наранил и критикувал злонамерено момиче на среща на компанията и все пак не съм споменал и дума, свързана с извинение, в писмото. Това не наранява ли съвестта ми?
Така че размишлявах дълбоко и се запитах дали съм от типа шефове, които манипулират психологически на работното място?
Да! Такъв съм!
Описанието на думата 职场pua в Baidu е умственият контрол, упражняван от началниците над подчинените на работното място. Въпреки че не разбирам напълно защо е нужно началниците да осъществяват психически контрол над подчинените, никога не съм се замислял до такава степен. Но ако терминът включва обстоятелства като това да изгубиш контрол по време на среща и да се караш на служителите и изпълнителите в компанията, тогава се запитах отново: “Такъв тип шеф ли съм? “
Да! Такъв съм!
Извинявам се!
Първото ми извинение е към колега, който работеше с мен. Ако си бил затруднен заради моите неподходящи забележки и емоции в процеса на работа с мен, искрено се извинявам тук. Дори ако намерението ми не е било да те нараня, трябва искрено да се извиня! Моля, прости самодоволството и арогантността ми.
Второто ми извинение е към изпълнител, който работеше с мен. По време на срещите ми с изпълнителите ми съм казвал неща, които биха накарали много изпълнители да се почувстват неудобно, след като ги чуят. Точно като този аз, който чувате в записите на Yamy, съм супер самодоволен, за сметка на чувствата на другите. До този момент имах чувството, че правех това, което е най-доброто за изпълнителя, така че трябва да разберете казаното от мен. Грешах и се извинявам за самодоволното ми поведение.
Както и да е, няма да се извиня на Yamy! Няма Yamy в тези две извинения! Без значение какво, никога!
Мога да приема, че съм манипулативен, но няма нищо общо с Yamy. През тези две години, през които Yamy е била с Rocket Girls, не се връщаше в компанията за известно време. Но всеки път, когато се връщаше, почти винаги се оплакваше и отправяше искания. Това, което мога да направя, е да се опитам да я утеша доколкото мога и да координирам съответно.
Събранието, споменато в профила на Yamy, се проведе на 25 март тази година със седем участници. Преди него бях ясен, че трябва да махнат телефоните си и не трябва да записват. Бях решен да кажа нещо жестоко на събранието, за да реша някои основни проблеми. По време на събранието споменах много хора в развлекателната индустрия и говорих за много положителни и отрицателни случаи, така че отправих много ясна молба да сложат телефоните си настрана. Някои участници ме попитаха какво мисля за сегашната ситуация на Yamy и ето как са направили аудио записите. Първоначално събранието нямаше нищо общо с Yamy, но заради този въпрос стана свързано с проблема. Трябва да призная, че съм разочарован от моето аз тогава, тъй като бях много емоционален.
Да, аудиото беше обработено. Помня какво казах тогава и колегите, които участваха на събранието, също ми помогнаха да си припомня. Казах, че когато компанията е твърде мила с артистите си, друг резултат е, че те постепенно усещат, че имат право на ресурсите на компанията и това включва Yamy! Преди две години, ден, след като Yamy се присъедини към Rocket Girls, прехвърлих 100 000 юана на Yamy и й казах, че сега, след като е в групата, е популярна, но още няма приходи. “Може да си купиш неща с 100 000 юана. Може да си купиш дрехи и чанти и да го считаш за спонсорство.“ След като получи парите, Yamy нито веднъж не каза: “Благодаря.“
Помня, че когато направих това изявление, някой плака.
Относно това дали Yamy е грозна или не – няма да коментирам. Това, което чухте в записите, бяха само моите забележки по време на вътрешните срещи на компанията. Както казах по-късно, персоната на Yamy е това, че е готина и поведението й.
Yamy ми каза, че преди година иска да изпили два кучешки зъба по време на китайската Нова година, така че да изглежда по-добре на снимки. Казах й, че не трябва да прави това, защото сегашният й вид я определя и и могъл да я разграничи от останалите. Ако изглеждаше хубава, вече нямаше да бъде тя.
Казвайки това, сега може да ме попитате дали ще се извиня на Yamy. Отговорът ми все още е не.
Yamy просто иска да терминира договора си, за да направи повече пари. Този начин на мислене е типичен не само за Yamy, но и за много талантливи изпълнители, които са преуспели. Както и да е, Yamy тайно е получила тези записи от събранието и е намерила причина договорът да бъде терминиран. В същото време се надява да да се възползва от обществените настроения към прекратяването на договора си. Това е така, за да може тя безпроблемно да започне собствен бизнес и да печели пари сама. Това е.
Yamy не е лоша, тя просто се отнася с хората според връзката си с тях и й липсва способността да се придържа към договора, в същото време е и по-наивна.
Дали Yamy е очаквала цялото това нещо да ми нанесе огромна вреда, както и на семейството и на колегите ми в компанията - вярвам, че не би направила такова нещо. Наистина, Yamy не е лоша.
Някои хора казват, че писмото ми към Yamy има заплашителен тон – признавам го. Прекратяването на договора може да бъде договорено и когато ние участваме в съдебно дело, има закон, който да ни ръководи, но трябва да има граница, що се отнася до социалното поведение. Ако някой настоява, че вътрешните работи на компанията трябва да бъдат публикувани онлайн, независимо от последиците, тогава такова поведение не може да се толерира от мен!
Накрая, извинявам се отново! На колегите, на изпълнителите и това не включва Yamy.

Commentaires


bottom of page