top of page
  • Team BKNews

Xiao Zhan с дълго съобщение относно възникналите проблеми миналата година


Xiao Zhan сподели дълго съобщение относно конфликтите, възникнали през изминалата година, за които можете да прочетете повече тук:


Той официално се извини на всички наранени. Също така призова феновете да мислят рационално и акцентира върху важността всеки да може да изкаже личното си мнение:

Днес има някои неща, които искам да кажа на всички. Мислех за различни начини, накрая реших да използвам най-простия, за да кажа на всички чувствата си и разбирането си в рамките на тази една година. Вероятно тези мисли няма да могат да представят нищо, нито пък да го разрешат, но все пак се надявам да кажа тези неща днес.
На същия ден, миналата година, целият инцидент се случи много внезапно като варел с експлозив, който експлодира изведнъж - обажданията идваха бързо, известията в WeChat никога не спираха, мненията и въпросите на всички идваха към мен. Тогава исках да кажа нещо, но не знаех какво трябва, много се безпокоях и се страхувах, че ще се вниква прекалено във всяка дума или изречение и ще бъдат преувеличени, предизвиквайки още бури. Така че тогава избрах да не казвам нищо.
Не мислех, че по-късно антагонизмът между различните слоеве и кръгове в интернет ще се натрупва, за да става все по-голям, с дори по-големи последствия. Евентуално излезе от контрола на един човек и дори и да исках да го възстановя, като надам глас, всичко нямаше как вече да се развие по начина, по който се надявах.
Животът, който е пълен с всякакви борби и шумове, продължава досега. Състоянието ми през изминалата година, изглежда, преминаваше през безкрайно дълги тунели. Безпокойство, рефлектиране, трудности...аз също си задавах въпроса в какво сгреших. Защо след този ден всичко беше като кораб, който не може да бъде контролиран?
Прекарах дълго време, за да осъзная всичко, и още повече време, за да разбера действията и думите на всички. Малко по малко започнах да разбирам какви бяха критиките на всички към мен. От момента, в който не се изразих, вече пропуснах прозореца, чрез който разумно да комуникирам с всички. От началото грешах.
Тогава не разбирах ясно целия инцидент, нито пък емоциите на всички. Също така не разбирах каква отговорност трябва да поема като публична фигура. Заради това пропуснах възможността да комуникирам разумно с всички и пропуснах да поема отговорността, за да направлявам тези противоположни емоции. Сега, след онази година, ясно разбирам и осъзнавам - въпросите и критиките срещу мен относно за това, че съм идол, "губещ гласа си", са верни. През тази година постоянно рефлектирах за това, че като публична фигура, освен да подобрявам професионалните си умения трябва и да нося отговорност. Да поема социални отговорности, да имам куража да изразя правилните ценности. Давайки най-доброто от възможностите си, да направлявам тези, които ме харесват и следват. Въпреки че в тази година компанията ми и аз сме изразили някои поведения чрез Weibo и интервюта, тази буря, която беше причинена от мен, както и болката, която съм донесъл на хората от различни кръгове, все още е трудно да се излекува.
Независимо от това колко е късно, искам да поправя проблемите си. Надявам се да изразя първата си позиция тук - Xiao Zhan искрено се извинява на всички, които са били засегнати и наранени заради "загубата на гласа ми". Това е първата отговорност, която трябва да поема към публиката, да се изправя лице в лице с проблема и да приема грешката си.
В същото време искам да използвам позицията си, за да кажа няколко думи на феновете си. Това е втората отговорност, която трябва да нося. В интервю миналата година казах, че не съм съгласен с изказването, че трябва да "управлявам" феновете си. Защото всеки човек е отделен индивид, без значение от мен или компанията ми, никой няма правото да се отнася с тази връзка като със старши и младши. По-късно продължих да мисля за това, вероятно не мога да използвам думата "управлявам", за да определя връзката между мен и феновете си, но имам дълга да "направлявам правилно и активно да окуражавам". Така че днес искам да кажа на феновете си, че всеки има правото да харесва или мрази. Независимо дали харесваш или мразиш, трябва да бъдеш уважаван и да ти е разрешено да имаш пространство за изразяване. Разбира се, това право трябва да е с причина, не за да се нанася вреда на другите, и в границите на правилните ценности. Надявам се феновете ми да могат да разберат, независимо от индустрията си, групата си, предпочитанията или действията, не трябва да преминавате границите и не трябва да правите нещо, което е срещу професионалните норми или моралните граници. Независимо дали в интернет или в истинския си живот, всеки трябва да поеме отговорност за действията си. Още повече, надявам се да не се определяме с етикета, който сами си създаваме - "феновете на ХХ" -, да не създаваме различни гледни точки от това и особено да не пропускаме преценката за добро и лошо. Всеки има предпочитания и интереси, уважавайте личния избор и свободата да говори на всеки, независимо дали ме мразят или харесват. Индивидуално право е. Любовта сама по себе си трябва да е източник на сила за всички, надявам се този източник да не консумира или нарани някого. Може би не съм способен да променя цялостната среда, но поне, започвайки от мен и теб, днес може да е ново начало.
Последно, щях да говоря на всички за себе си. От тогава, когато навлязох в индустрията, до днес, винаги съм бил определян от някакви етикети. Но поначало това, което ми позволи да стъпя в индустрията, идва от любовта към изпълнението и музиката. Може би заради това винаги съм работил усилено, за да стана дори по-професионален актьор и певец. Изправяйки се срещу внезапните критики за "идоли, губещи гласа си", ми позволи да осъзная, че извън професионалните умения, върху които се фокусирах, трябва да поема и отговорността и дълга, които публична фигура и идол трябва да носи. Роден съм в нормално семейство в Chongqing и като много хора имах над 20 години нормален живот. Днес трябва да взема тази възможност, за да се извиня за неподходящите коментари, които съм направил като непопулярна личност, които неволно са наранили хората. Ще работя усилено, за да се науча да бъда по-добър човек и в същото време да стана по-добра публична фигура, позволявайки на тези два Xiao Zhan-а да се приемат и обединят, като стана дори по-добра версия на себе си.
През изминалата година, независимо голяма или малка, трябва да поема отговорност за всичките бури, които станаха заради мен. Мога да определя изисквания за себе си, но не мога да се наложа върху другите, просто се надявам тези, които наистина ме харесват, да ме чуят сериозно. Моля добавете допълнителен пласт "рационалност" върху доброто и злото на всеки човек. Живейте позитивни и здравословни животи, сложете фокуса и вниманието си повече върху истинския си живот и по-малко в интернет и борбите между виртуални ID и прекарвайте повече време да работите упорито, за да подобрите истинските си животи. Всичко, за да станете по-добра версия на себе си.

Източник: Weibo


Comments


bottom of page