top of page
  • Sakura

XG: група с поглед към глобалната сцена


Какво прави една група к-поп или джей-поп – езикът, на който се изпълнява, членовете, начинът, по който са тренирани, или нещо съвсем друго? Този въпрос породи групата XG, откакто дебютира през март 2022 година. Какъвто и отговор да си дадем обаче, е ясно, че XG имат по-мащабната цел да се отличат в целия свят, затова песните им са изцяло на английски и чужденците вече няма да имат оправдание, че не разбират текста.


Глобалната група се състои от 7 членове – Jurin, Cocona, Chisa, Hinata, Maya, Juria и Harvey. Всичките родом от Япония, успяха бързо да привлекат вниманието с безспорния си талант, независимо от възрастта си (най-малкият член е на 16 г., а най-големият – на 20), като още преди дебютната си песен започнаха да пускат изпълнения в социалните мрежи.


От рап със зарибяващ бийт…


до пленяващи вокали…


Те могат всичко. Когато гледате танците им пък, ще видите, че и това е тяхна силна страна, с която могат да минат дори само за танцов екип, а не група. Например тук маските не скриват харизмата им:


Разбира се, има логика да са добре подготвени, след като тренират от 2017 г., но и в индивидуален план имат различни умения.


Jurin е била модел и е сноубордист:

Harvey също е била модел:

Juria е бивш член на групата Amorecarina:
Дебютът им е с Tippy Toes, събрал вече над 17 млн. гледания – песен с R&B и хип-хоп концепция, динамичен танц и запомнящо се шептене.


Макар че са част от лейбъла XGALX, много от феновете смятаха, че са проект и на популярната к-поп компания YG Entertainment, което тя, от своя страна, отрече. Да ги свържат с YG обаче означава, че вече изглеждат като професионалисти, без значение от скорошния си дебют, и неслучайно името на групата означава необикновени момичета.


Ако изслушате втория им сингъл MASCARA, излязъл съвсем наскоро, и сами ще се уверите, че се харесват както на преданите к-поп фенове, така и на хора, които просто искат да се насладят на добра музика.
ความคิดเห็น


bottom of page