top of page
  • nyappey

X Japan пуска наградения документален филм „We Are X“ на Amazon Prime Video в САЩ


От 25 февруари отличеният с награди рок документален филм „We Are X“ е достъпен на Amazon Prime за зрители в САЩ за първи път. Този документален филм проследява историята на X Japan, една от най-влиятелните японски рок групи, продала над 30 милиона албума по целия свят.


X Japan продължава да оглавява най-големите сцени в света, както в Япония, така и в чужбина, от музикалния фестивал Coachella и лондонската Wembley Arena до водещото място в Япония Tokyo Dome, което X Japan разпродаде рекордните 18 пъти.


We Are X е изненадващо интимен портрет на преследван от духове виртуоз и музиката, която очарова легиони от най-преданите фенове в света. Филмът кулминира в подготовката за историческия ексклузивен реюнион концерт на X Japan в Madison Square Garden в Ню Йорк през 2014 г.


We Are X е прожектиран на филмови фестивали по целия свят, но това е първият път, в който е предоставен на членовете на Amazon Prime в САЩ.


Приветстван като „очарователен и сигурен документален филм“ от The New York Times и „най-драматичната рок история, която никога не сте чували“ от MTV UK, WE ARE X описва вълнуващата, бурна и невъобразима история на X Japan през последните три десетилетия. Той завладява широк кръг от почитатели, включително сър Джордж Мартин, KISS и Стан Лий. Излязъл по кината в над 30 страни и включващ саундтрак на върха в световните класации, филмът печели награди на филмовите фестивали Sundance и SXSW и е официална селекция на над 30 международни филмови фестивала.
X Japan – начело с барабаниста, композитор и пианист YOSHIKI, вокалиста TOSHI, китариста PATA, басиста HEATH и китариста и цигулар SUGIZO – е най-успешната рок група в японската история. Техният албум от 1989 г. „Blue Blood“ е обявен за „един от 100-те най-велики японски рок албума на всички времена“ от Rolling Stone Japan. В първите дни на групата техният външен вид и звук предизвикват глобален интерес към японския културен рок феномен „visual kei“, диво модно и музикално движение, на което X Japan е пионер и което се разпространява по целия свят.


Обучен като класически пианист, YOSHIKI е обявен за един от най-влиятелните композитори в японската история. Той е продал над 50 милиона албума и сингъла по целия свят. YOSHIKI предоставя музика за Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 г. и дори има свой собствен герой на Hello Kitty, Yoshikitty.


Източник: jrocknews

Comments


bottom of page