top of page
  • Sakura

Woonggi от TOO споделя мислите си, след като коментарите му станаха обсъждана тема


Наскоро Woonggi от TOO стана гореща тема в Южна Корея, след като написа коментари в групов чат, окуражавайки колегите си да следват протокола за социално дистанциране.


На 15 февруари скрийншоти на групов чат между студенти в университетски факултет бяха публикувани в онлайн форум. Woonggi от TOO е в този факултет и скрийншотите съдържат детайли от разговора, който е имал с колегите си миналия месец.


В груповия чат няколко студенти организирали групова събиране, въпреки препоръките за социално дистанциране по време на пандемията от COVID-19. През януари Сеул и областта все още беше под ниво 2,5 на мерки, свързани със социалното дистанциране и навсякъде в страната бяха забранени събирания от петима и повече души.


В груповия чат Woonggi пише:

Това е групов чат за 21-вия клас, но изглежда има крайни думи и действия, които преминават границата. Независимо как гледате на това, събирането на почти 20 души при портите на университет Konkuk, за да пиете, не е нещо, с което да се хвалите.

В отговор колегите му отвръщат:

Просто остави.“, И какво се опитваш да кажеш?“, Не ни ли казваш просто да стоим затворени вкъщи?“ и “И без това няма да дойде. Нека просто се съберем и да се мотаем.

Woonggi пише финален отговор, гласящ:

Казах, каквото имах за казване. Има причина, поради която ни казват да не се събираме повече от 5 души, така че не е правилно да предлагате неща като излизане, за да пиете и да се срещате заедно.

Скрийншотите са постнати без знанието или съгласието на Woonggi. От поста във форума изглежда, че намерението на публикуващия е било да критикува намесата на Woonggi. Въпреки това постът доби популярност и хората хвалят правилното поведение на Woonggi относно мерките и куража да се конфронтира с връстниците си за решенията им.


След като постът стана популярен, той сподели кратко изявление за SPOTV News:

Никога не съм предполагал, че ще стана актуална тема. Има много хора в груповия чат, така че имах чувството, че не мога да си мълча. Само казах, каквото трябваше.
TOO не успяхме да се срещнем както трябва с феновете ни заради COVID-19, така че и аз съм разочарован, но има много хора в затруднение сега. Затова трябва да бъдем силни заедно и да преминем през това.

Woonggi, който ще стане на 20 тази година, ще започне да изучава Актьорство и изкуства през март. (“21-вият клас”, който споменава в групата, се отнася за предстоящата група студенти, които ще започнат университет през март 2021).


Woonggi е участвал и в драми, някои от които The King and I”, “Yi San”, “Empress Cheonchu”, “Definitely Neighbors” и “Jejungwon”. През 2019 се появи шоуто “World Klass” и през 2020 дебютира с TOO.


Източник: Soompi

Comments


bottom of page