top of page
  • albenacacheva

Южна Корея и Уругвай завършиха наравно в първия мач от група H на Световното първенство по футбол


Уругвай и Република Корея завършиха наравно 0:0, като офанзивните играчи, сред които Son, Nunez и Suarez, не успяха да се възползват от таланта си.


Група G бе открита с напрегната среща между Уругвай, който се надяваше да се възползва повече от впечатляващата си предна линия, и Република Корея, която се защитаваше плахо.


Първото полувреме Уругвай доминираше терена и беше по-офанзивният отбор. При първата възможност Jose Giminez подаде топката към Facundo Pellistri, който я насочи в наказателното поле, но Darwin Nunez не успя да улучи вратата на Kim Seunggyu.


Корейците създадоха най-доброто положение за полувремето, а може би и за целия мач, когато топката попадна в непокрития и централно разположен нападател Hwang Uijo, а уругвайският вратар Sergio Rochet очакваше най-лошото. Hwang обаче стреля далеч над гредата.


Ударът може и да беше неточен, но това беше знак за нарастващата увереност на Корея. След като успя да се справи с удар с глава на Diego Godin, който се удари в основата на гредата, през второто полувреме ставаше все по-очевидно, че азиатската страна няма да се поддаде на южноамериканския натиск.


Darwin Nunez създаде пространство за себе си, но не можа да намери необходимия завой, за да затрудни Kim Seunggyu във вратата, а на прага на продължението Federico Valverde отправи мощен удар, който се удари в дървената стена, и играта завърши наравно.


Когато играта изглеждаше изчерпана, уругвайският футболист Federico Valverde взе нещата в свои ръце и стреля от разстояние с топка, предназначена за горния ъгъл. Когато топката рикошира в дървената стена, атакуващите играчи разбраха, че това надали ще е техният ден.


Diego Godin стана най-възрастният играч, който някога е представял Уругвай на Световното първенство по футбол. На 36 години и 281 дни той счупи рекорда на Obdulio Varela само с два дни (36 години и 279 дни в мач срещу Англия през 1954 г.).

Играч на мача стана Federico Valverde.


Източник: FIFA

Comentários


bottom of page