top of page
Team BKNews

Филмът на ужасите "Мечо Пух" няма да бъде показван в Хонконг и Макао


Новият филм на ужасите "Мечо Пух" няма да бъде пуснат в Хонконг и Макао, съобщава дистрибуторът.


VII Pillars Entertainment се извиниха за "разочарованието и неудобството“ на зрителите в китайските специални административни региони.


Филмът беше пуснат в САЩ през февруари и в Обединеното кралство през март.


Препратки към оригиналната, подходяща за цялото семейство версия на "Мечо Пух" през последните години се използват за протести срещу президента Xi Jinping.


Мемето се разпространи след снимка от 2013 г., която показва президента на Китай Xi Jinping и президента на САЩ Барак Обама.


Оттогава цензурата в Китай ограничиха препратките към героя и филмът за Кристофър Робин от 2018 г. беше забранен в страната.


Службата за филми, вестници и статии на Хонконг отрече филмът да е бил цензуриран, заявявайки, че е издала сертификат за одобрение за филма на ужасите.


От офиса казаха на Ройтерс, че няма да коментират комерсиалните решения, взети за филма.


Режисьорът на филма Rhys Frake-Waterfield каза пред Ройтерс:

Кината се съгласиха да го покажат, след което всички независимо стигнаха до едно и също решение за една нощ. Това няма да е съвпадение.
Те твърдят, че има технически причини, но няма техническа причина. Филмът е показан в над 4000 кина по целия свят. Тези над 30 екрана в Хонконг са единствените с подобни проблеми.

Източник: BBC

Comments


bottom of page