top of page
  • albenacacheva

Защо една звезда да не може да си намери стабилна работа?


Китайската попзвезда Jackson Yee, известен също като Yi Yangqianxi, предизвика вълнение в интернет с решението си да започне работа в Националния театър на Китай, която е свързана с по-добра социална сигурност.


В социалните мрежи това предизвика бурна дискусия дали звездите трябва да приемат такава работа.


На 6 юли Министерството на човешките ресурси и социалното осигуряване публикува списък, в който временно приема Yee за актьор в Националния театър на Китай.


Такава работа, подобна на някои tizhinei, или обществени, но неправителствени длъжности, е свързана с "bianzhi", което означава стабилност под формата на социално и здравно осигуряване. С оглед на това, че икономиката е изправена пред много препятствия и всяка година на пазара на труда излизат все повече висшисти, подобни позиции стават все по-търсени от тези в частния сектор.


Двайсет и две годишният Yee, който стана известен като член на популярната момчешка банда TFBoys и по-късно се появи във филми като военния "The Battle at Lake Changjin", е смятан за заможна звезда. Ето защо е разбираемо, че някои нетизени са разстроени от това, че една заможна звезда се конкурира с широката публика за работа, която за мнозина означава сигурна стабилност.


Въпреки това няма причина да се отказва работа на някого, който е талантлив, независимо дали е обикновен човек или суперзвезда. Стига да не са използвани нечестни средства при набирането на персонал, това не би трябвало да е проблем.


Продължаващият онлайн дебат е само доказателство за това, че младите хора търсят стабилна работа, особено в момент, когато икономиката е изправена пред големи препятствия заради бушуващата пандемия от COVID-19 и нестабилния външен пазар. Властите вече обещаха да предприемат мерки, за да помогнат на младите хора, особено на завършилите университет, да си намерят работа.


Има надежда, че с ускоряването на икономическото възстановяване хората ще търсят работа при по-разнообразни работодатели.


Източник: China Daily

Comments


bottom of page