top of page
  • Sakura

Какво да гледате след “Първият ми живот”?


Тази седмица, за съжаление, наближава финалът на корейската драма по Btv Lady “Първият ми живот”. Разбира се, след нея можем да очакваме друга, но понякога, гледайки определен сериал, който харесваме, ни се иска да не свършва и търсим подобни. Ние ще ви помогнем с избора, затова вижте кои драми ще запълнят празнината:


“We married as a job“ (Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu - 2016)

Женитбата с помощта на договор, която по-късно се превръща в истинска любов, е често срещана тропа. Въпреки това, когато е изпълнена както трябва, може да се превърне във възможност за много забавни моменти, както и в урок за това как да се научиш да обичаш и да споделяш тревогите си с човека до себе си. Събрани от такива обстоятелства са и Yoon Ji Ho и Nam Se Hee от “Първият ми живот”, и Moriyama Mikuri и Tsuzaki Hiramasa от японската драма “Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu“.


“Monthly Magazine Home“

“Monthly Magazine Home“ е ново предложение, което определено ни напомня на "Първият ми живот" в много аспекти. Не само че актрисата в главна роля отново е Jung So Min, но и двете ѝ героини споделят едни и същи качества – притеснителни и с добро сърце, те се опитват да си проправят път в живота, дори и да срещат пречки. Драмите се фокусират върху важна тема, въпреки привидно лекото развитие на сюжета, а именно колко е трудно да се сдобиеш със собствено жилище и какво влияние има върху отношенията ни. Дали е свързано с индивидуални нужди, в случай че искаш да има къде да си починеш след тежък ден, или с човека, когото обичаш, за да му покажеш, че си устроил живота си, няма значение – всеки иска място, което в края на деня да нарече свой дом.


“Perfect and Casual“ (2020)

Тук отново се повтаря моделът – двамата главни персонажи са принудени да живеят в един дом и да се преструват на двойка, без в началото да изпитват чувства един към друг. Освен че Xu Ruo Han външно прилича на Jung So Min, сюжетът и на тази драма е ненатоварващ и ще го изгледате за нула време.


“Fight For My Way“ (2017)

В “Първият ми живот“ успяхме да видим живота на Ji Ho, но на второстепенните герои – приятелките й и техните партньори – също беше отделено достатъчно екранно време. Във “Fight For My Way“ също можем да се насладим на историята на млади хора и да видим как ще се развият отношенията помежду им и дали ще сбъднат мечтите си.


“The Best Moment To Quit Your Job“ (2017)

Историята в този сериал е много проста и не се случва нещо, което ще ви накара да ахнете от изненада, но както и в “Първият ми живот”, така и тук виждаме хора, които за първи път минават през живота и се опитват, макар и да изгубват правилната посока понякога, да гледат позитивно на нещата. Трябва да се отбележи обаче, че “The Best Moment To Quit Your Job“ е далеч по-мрачна и има голям шанс да видите себе си в някой от героите.


Бонус:

“Spellbound“ (2011)

Ако ви липсва актьорът Lee Min Ki, ви препоръчваме да го гледате във филма “Spellbound“ в малко по-различна роля. Мистериозната му аура се вписва идеално в героя му на магьосник Jo Gu. Освен комедия продукцията е интересно съчетание с елементи на ужаси, а какво по-подходящо начало на есента.

Comments


bottom of page