top of page
  • Team BKNews

Уебинар разкрива тайните зад създаването на корейските драми


Корейското посолство във Филипините и Корейският културен център в страната ще съберат заедно група експерти за "Преоткрий корейската креативна индустрия: уебинар за сценариите на корейските драми и маркетинг". Тази година уебинарът ще се съсредоточи върху това да покаже как се пише истинска корейска драма и как сериалите стават глобални.


Семинарът ще се състои онлайн, което значи, че не само филипинските жители ще могат да научат любопитни неща за индустрията. Събитието е безплатно, не се налага регистрация и ще се излъчи ексклузивно в 1 часа вечерта на 30 юни в канала в Ютуб на Корейския културен център във Филипините ето тук (имайте предвид, че Филипините са с 5 часа напред от България).


Ето кой ще вземе участие в семинара: Amor Aljibe - професионалист, работил в сферата над 30 години и над хитове в боксофиса в страната, преподава Телевизия и филмова продукция, през 2020 създава дисциплината "Анализ на корейската драма" към университета във Филипините Diliman.

Park Ji-hyu - корейски сценарист, една от написаните от нея драми е “All About Eve” (2000). Печели наградата за най-добър сценарист на KBS Drama Award през 1997, 2001 и 2006 година.


Lee Hyo-young - 26 години опит в KBS media на различни позиции. Той стои зад хитови драми на KBS като “Winter Sonata”, “Full House”, “Boys Over Flowers”, “Sungkyunkwan Scandal” и “Iris”. Ще говори за промотирането на к-драмите и маркетинг.


Rona Co - има 15 години опит в писането за телевизията и киното за ABS-CBN.

Joey Reyes - популярният режисьор ще обсъжда промените през пандемията и влиянието на корейските драми.


Зрителите (не е ясно дали важи за международните) ще имат възможност да спечелят специални награди, ако се присъединият към Q&A предизвикателството. За да участват, трябва да публикуват най-добрият си актуален въпрос относно семинара на поста за Q&A в социалните мрежи на посолството (Twitter, Instagram, Facebook), ще трябва да следват всички акаунти на посолството и да тагнат трима приятели, с които да гледат уебинара, както и да споделят поста в акаунта си. Тримата победители ще спечелят продукти, свързани с драмите, а и продукти от APOP Books.


Източник: Корейското посолство във ФилипинитеComments


bottom of page