top of page
  • Team BKNews

Витюбър споделя, че е станал жертва на трафик на хора за 6 месеца

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Китайски витюбър*, познат като “Sleeping Devil Porin”, сподели в скорошно видео, че е бил отвлечен и държан в плен 6 месеца.


Обикновено тя качва видеа в Bilibili (китайска платформа), докато един ден спира да публикува повече. На 21 май Porin качи видео след 6 месеца без активност, в което споделя за отвличането си.


В началото на видеото Porin казва, че преди 6 месеца е щяла да вечеря в дома си, така че избрала да поеме по пряк път. Няколко хора се приближили с твърдението, че IP адресът ѝ в интернет е бил откраднат, и я помолили да дойде с тях до полицейското управление.


Преди Porin да реагира, няколко души насила я вкарали в бус и тя изгубила връзка с външния свят. Била заведена на непознато място и продадена на жена на средна възраст, която я карала да прави неща.


Porin била пребивана и хокана, ако откажела някоя от заповедите ѝ. Тя дори използвала ръката си като пепелник, за да загаси цигари. По това време, разкрива Porin, се опитала да избяга, но неуспешно. Дори си помислила, че ще бъде "роб" цял живот, но за щастие, полицай я открил и тя се завърнала у дома си безопасно.


Различни китайски медии съобщиха новините и хората изразяват шока си, като коментират, че е късметлийка, че е успяла да се завърне.


Проблемът с трафика на хора в Китай е доста обсъждан в света и признанието на витюбъра още повече привлича вниманието към реалността в китайското общество, където такива нечовешки трагедии дебнат зад ъгъла.


*витюбър - виртуален ютубър, който се показва чрез аватар.


Източник: Anime Senpai, Liberty Times

Comments


bottom of page