top of page
  • Team BKNews

Ravi от VIXX признава обвинения в корупция; заповедта за арест е отхвърлена


По-рано тази година беше съобщено, че група брокери е била арестувана по обвинения с корупция, свързана с избягването на военна служба. Те насочвали клиентите си към невролог в голяма сеулска болница и после им давали фалшива диагноза за епилепсия, за да им помогнат да бъдат освободени от военна служба или да получат по-ниска военна степен. Съобщава се, че след това тези брокери са се рекламирали, като са казали, че услугите им са били използвани от известен рапър.


Статиите твърдяха, че рапърът се е оттеглил от предаване през май и е влязъл в казармата през октомври, което съвпада с оттеглянето на Ravi от “2 Days & 1 Night” и последвалото му влизане. Това доведе до твърдения, че въпросният идол е той.


Заповедта за арест на Ravi беше поискана на 2 март от специалния разследващ екип на Южния окръжен съд на Сеул за укриване на военна служба. Изпълнителят е бил подложен на полицейско разследване за предполагаемо избягване на военна служба чрез г-н Gu, брокер, който е бил предаден на съд за предоставяне на фалшиви диагнози за епилепсия на онези, които се опитват да избегнат военна служба.


На 6 март главният съдия Kim Ji Sook от Южния окръжен съд на Сеул разследва Ravi за предполагаемо нарушаване на Закона за военната служба и провери валидността на заповедта му за арест. След разпита съдията отхвърли заповедта и заяви:

Трудно е да се определи дали има риск от бягство или унищожаване на доказателства.

Тъй като Ravi е признал обвиненията, съдията е сметнал ареста за ненужен:

Въпреки че тези обвинения са сериозни, стандартно е да се провеждат разследвания на заподозрени без задържане. При наличие на събраните обективни доказателства досега, заподозреният е признал обвиненията. Местоположението и кариерата му са стабилни и при вземане предвид на различни фактори като социални връзки, трудно е да се каже, че на този етап има нужда от арест на заподозрения.

Във връзка с този случай се казва, че съдът е изправил пред съдебен процес общо 23-ма души, включително г-н Gu. Освен Ravi е съобщено, че над 100 души в момента се разследват, като някои са професионални спортисти и в развлекателната индустрия.


Миналия месец Nafla, който е в лейбъла на Ravi GROOVL1N, беше арестуван за предполагаемо нарушаване на Закона за военната служба и получаване на преференциално отношение, докато служи в армията като обществен служител. Същият главен съдия прегледа искането за заповед за арест на Nafla, което в крайна сметка беше счетено за валидно.


Източник: SoompiComments


bottom of page