top of page
  • albenacacheva

"Uncanny Convenience Store" е най-новата книга с продажби над 1 милион екземпляра в Корея


Поредицата от романи "Uncanny Convenience Store", написана от Kim Ho-yeon, се превърна в най-новото заглавие, от което тази седмица са продадени над един милион копия в Корея.


По данни на местното издателство Namu Bench от понеделник досега първият том на книгата е продаден в 800 000 екземпляра, а вторият - в над 200 000.


Двутомната поредица стана третото корейско произведение, което печели титлата "милионна продажба през 2020 г.", следвано от друга поредица в две части - "Dollargut Dream Department Store" на Lee Mi-ye и "Almond" на Sohn Won-pyung.


След излизането си през април миналата година книгата постепенно се изкачва до върха на бестселър класациите в множество големи местни онлайн и офлайн книжарници, както и в Millie's Library, една от най-големите платформи за електронни книги в страната.


Впоследствие Kyobo Bookstore и YES24 съобщиха, че книгата e най-продаваното заглавие през първата половина на 2022 г.


В "Uncanny Convenience Store" действието се развива предимно в малък магазин за хранителни стоки, закътан в тясна уличка на стария квартал Cheongpa в сеулския район Yongsan.


Сюжетът в първия том се върти около главния герой на име Dokgo, бездомник, чийто единствен "дом" е гарата в Сеул. Dokgo случайно започва нов живот като работник нощна смяна в магазина.


Реалистичните, но вдъхновяващи срещи между Dokgo и клиентите му от квартала, със своите разнообразни житейски проблеми и стремежи, които се разкриват с разгръщането на страниците, завладяват сърцата на читателите.


Подобна история с човешки интерес продължава и във втория том, публикуван през август след огромния успех на първия, като на мястото на Dokgo като нов нощен работник се появява героят Hwang Geun-bae.


Правата за издаване на романа са продадени в осем държави, включително Япония, Китай и Русия. Преводите му вече са издадени в Тайланд, Виетнам, Индонезия и Тайван. Всъщност книгата оглавява класацията на бестселърите за преводни книги в Тайван от публикуването си през септември.


"Uncanny Convenience Store" също така е предвидена за театрална пиеса и адаптация за малкия екран в Корея. Предвижда се пиесата да бъде поставена през пролетта на следващата година, а драмата в момента е в процес на реализация и ще бъде излъчена по ENA през следващата година.


Kim е 48-годишен сценарист и редактор, който става писател и вече има зад гърба си други заглавия като наградените с литературната награда "Segye" произведения "Mangwondong Brothers" (2013), "Ghost Writers" (2017) и "Fauster" (2019).


Източник: The Korea Times

댓글


bottom of page