top of page
  • bknmoni

Tony Yu Jingtian от "Youth With You 3" замесен в скандал заради двойно гражданство

Трейнито Tony Yu Jingtian от "Youth With You 3" е един от топ изпълнителите на сезона. Въпреки че е претендент за победа и финалът на шоуто за оцеляване наближава, но той като че ли беше замесен в доста скандали напоследък.

Само за няколко дни родителите му бяха обвинени от нетизени за работа в KTV бизнеса с незаконни дейности (предлагане на наркотици и сексуални услуги). Майка му обаче заяви, че са продали бизнеса си през 2008 година и не са били замесени в никоя от посочените дейности.


Нетизените го молят "да се пенсионира" от шоуто за оцеляване заради поддържане на двойно гражданство. В Китай двойното гражданство е престъпление по член 3 от Закона за националност: Китайската народна република не признава двойното гражданство на китайските граждани.

Всеки човек, който доброволно се присъедини или придобие чуждо гражданство, губи автоматично своето китайско такова. Ако твърдението за Tony Yu Jingtian е вярно, той е влязъл в страната без одобрение и е нарушил регламентите за влизане и излизане в Китай. Такъв акт е в състояние да наруши "пресичането на границата на страната".


Според пост, направен от майка му, той не е имал "неопределена" националност като се е родил в Канада. Появи се твърдение, че той е отказал своята китайска националност и емигрирал в Канада на 6-годишна възраст.

По-късно през 2019 г. се присъединява към шоуто за оцеляване “PRODUCE X 101”. По време на сесия, на която трябва да се представят, той е отбелязал като гражданство, че е канадец. По време на една от победните си речи в “Youth With You 3” той каза, че е горд, че представя китайците на финалите. Също така заяви, че представя Китай в шоута в чужбина, което обърка нетизените.

Нетизените го обвиниха и в това, че все още използва своята китайска лична карта умело в поръчването на билети в страната. Задържането на китайски документ за самоличност, докато си приел гражданството на друга държава, е незаконно и може да доведе до арест.

Въпреки че Tony Yu Jingtian се радва на относително стабилното си класиране в Youth With You 3, достигайки първо място доста пъти, тези слухове могат да представляват заплаха в позицията му в класацията. Противоречията относно предполагаемия нелегален бизнес могат да имат сериозно въздействие върху възприятието на обществото към идола. Някои от феновете на Tony Yu Jingtian бяха разгневени от създалата се ситуация, приписвайки заслугите на хейтърите му, които се възползват от възможността да попречат на Tony да дебютира като център.

Един от феновете му стигна до там, че каза, че майка му е била в затвора. Той, както и другите му почитатели, обаче са на мнение, че неправомерните действия на родителите нямат нищо общо с децата им. Засега Tony Yu Jingtian играе ролята на разделяща и създаваща противоречия фигура. Според нетизен негови плакати публично търпят вандалски прояви, докато фенове продължават да го подкрепят. Въпреки че много от хората, които не го харесват, казват да се оттегли, почитателите му продължават да гласуват, стремейки си да го класират първи за финалния избор за дебют. Засега твърденията, че той притежава „двойно гражданство“, не са доказани като верни. Нито Tony Yu, нито неговият лейбъл решиха да отговорят, за да потвърдят или отрекат слуховете. Източник: Daily Cpop

bottom of page