top of page
  • Team BKNews

Мъж от Токио арестуван за предаване на черепа на брат си за рециклиране


На 21 юни работници в завод за рециклиране в Adachi, Токио, били шокирани, когато сред пристигналите отпадъци открили човешки череп и челюстна кост.


Скоро черепът бил идентифициран като 67-годишния Hideo Murai от Kita, Токио. Това било потвърдено от банкова карта с името му, която също била намерена сред боклука в чантата с черепа му. Столичната полиция започнала разследване и на 29 юни арестувала по-големия брат на починалия - 68-годишния Shoichi Murai, по обвинения в незаконно изхвърляне на човешки останки.


Murai отрича обвиненията и твърди, че е намерил костите в стаята на брат си, но помислил, че са фалшиви. Споменава се, че братята са споделяли къща в Kita, като Shoichi живеел на първия етаж, а Hideo на втория. Shoichi твърди, че не е говорил с по-малкия си брат поне от март 2017 г. и чистел стаята, за да я даде под наем, когато открил черепа.

Чудех се дали не е приет в болница някъде. - добавя той

Полицията претърсила дома на Hideo и открила другата част от скелета му на легло. Според аутопсията са изминали поне няколко месеца от смъртта му, но е потвърдено, че е бил жив през 2017 г., когато Shoichi твърди, че за последно е общувал с него.

Проучва се и възможна причина за смъртта, но засега се съобщава, че няма следи за насилие.


Източник: SoraNews24


Comentários


bottom of page