top of page
  • bknmoni

Корейското правителство ще осигури финансова помощ за семействата на жертвите в "Итеуон"


Южнокорейското правителство обяви, че ще компенсира финансово жертвите и техните семейства, засегнати от трагедията в "Итеуон". На 31 октомври се съобщи, че то ще подкрепи семействата на жертвите, за да компенсира погребалните услуги и да предостави допълнителна подкрепа.

Министерството на вътрешната безопасност направи съобщение, заявявайки, че ще предостави до 15 милиона вона (около 10 500 долара) за плащане на погребални разходи и транспорт. Правителството каза, че ще предостави личен служител в държавната служба на всяко опечалено семейство.

За ранените правителството обяви, че ще бъдат обхванати от Националната здравна застраховка на страната и също така ще им бъде назначен служител от държавната служба, който да им помага при наблюдението и да предоставя допълнителна подкрепа, ако е необходимо. Освен това засегнатите семейства ще получат данъчни облекчения и друга финансова подкрепа, като например облекчаване или отлагане на телефонните сметки.

Новината идва, след като президентът Yoon официално обяви трагедията на Хелоуин в "Итеуон" за национално бедствие. Президентът обяви и траур до 5 ноември. Съгласно протокола за помощ и спасяване при бедствия на Министерството на вътрешната безопасност, семейство на починал при национално бедствие ще има право да получи до 20 млн. вона като компенсация. Ранените имат право да получат между 5,00 млн. и 10,0 млн. вона като компенсация. Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page