top of page
  • albenacacheva

Корейското посолство във Венецуела с предупреждение за сигурността на корейците, живеещи в Суринам


Корейците в Суринам може да се окажат в опасност, тъй като безопасността им е застрашена заради заглавието на нова популярна драма. Корейското посолство във Венецуела призова корейците, живеещи в Суринам, да бъдат внимателни за своята безопасност.


На 14 септември корейското посолство предупреди на своя уебсайт:

"Корейците, живеещи в Суринам, може да се сблъскат с трудности след излъчването на драмата "Narco-Saints (корейско заглавие Suriname)".

Посолството заяви още:

"Като корейско посолство, ние сме най-загрижени за сигурността на корейците (в Суринам) и ще направим всичко възможно за тяхната безопасност."

Посолството призова всеки южнокореец в Суринам да бъде внимателен за своята безопасност и да се свърже незабавно с председателя на Корейската асоциация, ако има някакви притеснения или нужда от помощ.

Корея и Суринам установяват дипломатически отношения през 1975 г., а сега посолството на Корея във Венецуела отговаря за Суринам.


По-рано министърът на Суринам официално протестира срещу драмата на Netflix "Narco-Saints (Suriname)", заявявайки, че драмата представя страната в негативна светлина. Наскоро суринамският министър на външните работи Albert Ramdin проведе пресконференция и обяви:

"Суринам вече няма имидж, свързан с наркотиците. Ще предприемем правни действия срещу драмата "Narco-Saints (Suriname)".

Драмата "Suriname" разказва историята на цивилен гражданин, който е набеден за наркобос, завладял наркоимперия в южноамериканската държава Суринам, и приема тайна мисия от Националната разузнавателна служба. Тази драма е базирана на истинска история, случила се в Суринам. Затова и суринамското правителство се възмущава от драмата, в която страната е представена като държава на наркотиците.


Тъй като заглавието на драмата застрашава сигурността на корейците, живеещи в Суринам, и дори се е превърнало в дипломатически въпрос, се посочва, че трябва да се обръща по-внимателно внимание на поставянето на името на даден регион или държава в названието на дадено произведение.


Източник: allkpop

bottom of page