top of page
  • Team BKNews

Тайландската принцеса остава в безсъзнание след тежка сърдечна аритмия


Тайландската принцеса Bajrakitiyabha Narendira Debyavati е в безсъзнание повече от три седмици, след като припадна заради сърдечно заболяване, съобщават от двореца.


Лекарите са заключили, че има тежка аритмия заради възпаление на сърцето, причинено от инфекция с микоплазма, се казва в изявление на Бюрото на кралското домакинство в неделя.


44-годишната принцеса изгуби съзнание на 14 декември в Североизточен Тайланд, докато тренираше кучето си за състезание, и беше транспортирана с хеликоптер до Банкок, за да получи лечение. От двореца съобщават, че в момента се лекува с антибиотици и медицинско оборудване за подпомагане на функционирането на сърцето, белите дробове и бъбреците.


Bajrakitiyabha, най-голямата от седемте деца от три различни брака на крал Maha Vajiralongkorn, е смятана от анализатори за потенциален наследник на трона, което би я направило първата жена монарх от Югоизточна Азия. Кралят, 70-годишен, не е посочвал наследник, откакто зае престола през 2016 г.


Въпреки че законът за наследяване от 1924 г., предвижда, че наследникът трябва да е мъж, изменение в конституцията от 1974 г. позволява дъщеря от кралската линия да се възкачи, ако не е посочен наследник.


Принцеса Bajarakitiyabha, адвокат с магистърски и докторантски дипломи от университет Cornell, е била тайландски посланик за Австрия, Словения и Словакия, заемала е постове в офиса на главния прокурор и е била посланик за Комисията на ООН по превенция на престъпността и наказателно правосъдие.


Източник: SCMP

Kommentare


bottom of page