top of page
  • Team BKNews

Осигуряват тестове за психично здраве и терапия за затруднени учители


Учител пред начално училище в Daejeon на 8 септември, след като една от учителките посегна на живота си заради непрестанни оплаквания от родител в продължение на 4 години. Снимка: Йонхап

Правителството ще осигури тестове за психично здраве на всички учители, които искат, и в дългосрочен план ще създаде инструмент за редовна проверка на психичното здраве на учителите, казаха служители в петък.


Планът беше публикуван съвместно от министерствата на образованието и здравеопазването на фона на загриженост за колективна депресия в учителската общност и поредица от самоубийства на учители, затруднени заради родители и ученици.


Според плана тестовете за психично здраве ще са налични за всички учители по време на втория срок и на нуждаещите ще бъдат предоставени програми за консултиране в националните центрове за лечение на учители или психотерапия в частни медицински центрове.


Тестовете ще бъдат извършвани онлайн или в центровете за психично здраве на Министерството на здравеопазването по цялата страна, като се отдава приоритет на учителите в детски градини, началните и учителите по специално образование, които са изложени на по-висок риск от стрес, и на тези, които страдат от травма.


Здравното министерство планира да осигури мобилни услуги, като изпраща автобуси със специалисти на училища в нужда.


Правителството също така ще разработи инструмент за специално психологично тестване за учителите и редовно ще ги тества на всеки две години:

Възстановяването на психичното здраве на учителите е отправната точка към нормализиране на общественото образование. - каза министърът на образованието Lee Ju-ho, обещавайки да поддържа специален екип, посветен на подкрепата на учители в затруднено положение.

Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page