top of page
  • Sakura

TeamLab Borderless влезе в рекордите на Гинес за най-посещаван музей с изкуство


Музеите с изкуство на TeamLab са популярни дестинации около Япония за местните и туристите, особено за тези, които търсят красиви места за снимки. Дигиталният музей Epson teamLab Borderless привлече вниманието на света с невероятната изложба през 2018 г. Сега рекордите на Гинес признават Borderless като най-посещавания музей с изкуство от един човек/група.


От 1 януари до 31 декември 2019 г. общо 2 198 284 души са посетили мястото. Музеят побеждава изключително популярни музеи като Музея на Ван Гог в Нидерландия, който е имал 2 134 778 посетители, Музея на Пикасо в Испания с 1 072 887 посетители и Музея на Дали в Испания с 819 542 души.


Представител на teamLab коментира:

TeamLab създават ново изкуство с дигитална технология от 2001-а и работата ни е базирана на концепцията на съвместно създаване. Чест е да бъдем признати от престижните Рекорди на Гинес като най-посещавания музей в света и се надяваме това изживяване да ни помогне да открием нови концепции относно това как се свързваме със света.

Музеят се намира в Одайба, Токио, и е без карта, като показва изкуство, което се мести във всяка стая, комуникира и влияе на други творения и няма граници.


Източник: Aniradio plus

Comments


bottom of page